Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért sárgulnak a bonsai...

Miért sárgulnak a bonsai fácskám levelei?

Figyelt kérdés

1 hónapja kaptam. A leírtak alapján mindig nedvesen tartom a földjét, amint kiszárad locsolom újra. Hetente 1x kap bonsai tápoldatot. Napos helyen van, az erkélyajtó előtt.

Ha 15°C feletti a hőmérséklet, akkor kirakom az erkélyre, de este mindig bent van a lakásban.

A leveleit vízzel szoktam permetezni.

Mit csinálok rosszul?

Talán a permet a baja? Vagy még túl korai kirakni a szabad levegőre?

2010. ápr. 3. 11:12
 1/10 anonim ***** válasza:

permet jó neki,miénk reggel este van permetezve a levelei meg a földje,külön nincs locsolva,permetként kap minden nedvességet

viszont korai még kitenni vagy huzatos helyen van szerintem,attol van baja

2010. ápr. 3. 11:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Remélem meggyógyul! Pár napja már a levelei is elkezdtek rügyezni, de most leállt.

Akkor bent tartom a szobába.

A tiednek is mindig nedves a földje?

2010. ápr. 3. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:

reggel este permetezem felforralt állott vizzel,földjét is és leveleit is,igy szinte sosem száraz

mondjuk olyan helyen van,ahol a 4 falból 3 üveg,tehát nagyonpárás a levegő,azt szereti

(most készülök átültetni,remélem túléli)

2010. ápr. 3. 14:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Bocs az offért:)

Tehát a bonsai földjének mindig nedvesnek kell lennie? Mert az enyém nem az, és azt írja egy könyv hogy nem szabad túl öntözni mert nem szereti a nedvességet, de az enyém elhullajtotta majd az összes levelét. Tehát ez a baj?

2010. ápr. 6. 15:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Én meg pont azt olvastam, hogy mindig legyen nedves a földje. De lehet, hogy ez függ a fajtájától is. Az enyém zelkova, ez lombhullató fajta. Csak elég vicces lenne, ha tavasszal térne álomra.

Arra gondoltam, hogy talán pici neki a tálkája, nem tudom :(

De lassan már nem maradnak levelei.

2010. ápr. 6. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az enyém ginzeng fikusz. Ez is lomb hullató, és látszanak az új hajtások, de annyira ledobálta a leveleit amikor hozzám került hogy sírni tudtam volna. A furcsa az hogy egy része megmaradt a másik lehullott és egy részen új hajtások jönnek. Furi fa:)

2010. ápr. 6. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt írja ez a könyv hogy a fákat nyáron két hetente télen pedig 4-6 hetente tápoldatozzuk. Lehet hogy nálad ez a baj?
2010. ápr. 6. 16:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Vettem neki tápoldatot, adagolom is neki kéthetente. A leveleit permetezem, nem tudom mi nem tetszik neki :(
2010. ápr. 6. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a locsolás lehet a baj. Próbálj neki egy kicsit kevesebb vizet adni.
2010. ápr. 6. 17:50
 10/10 Yellowbanane1012 válasza:
Szia nekem Carmona bonsai fam van. Naponta vagy max egy naponta meriteses modszerrel itatom, amig a vizben kibuborekozik. Napos helyen tartom, ez a faj szereti a 20+fokot igy en a szobaban tartom, de tavol a radiatortol mert az szaritja. Permetezni nem szoktam, hanem alatta levo talcaba vizet teszek igy lesz parafuggonye. Kartevok nincsenek a level fonakjain, foldjen? Asvanyvizzel vagy esovizzel ontozod? Szerintrm kicsit sok a heti egy tapoldat. Telen havonta egyszer kell, nyaron ket hetente. De nem tudom sajnos milyen fajta, igy csak a sajat Bonszim alapjan irok :)
2017. jan. 2. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!