Locsolás háti permetezővel?
Rengeteg szobanövényem van, sokszor kell a csaphoz fordulni. Lehetséges egy háti permetezőt ilyen célra használni? (nyilvány újat)
Vagy létezik ehhez hasonló célszerszám? Mert én nem találtam. Másokban hogyhogy nem mutatkozik igény ilyesmire?
én is locsoltam már így, csak levettem a porlasztót.
Úgy meg az a baj, hogy mindenfelé csöpög, ha elzárod is.
Elég lenne csak kitágítani a porlasztó lyukat.
Több helyen is láttam, hogy a köztéri oszlopokon kb méter magasan lévő virágokat háti permetezővel öntözték.
Ha csak locsolni akarsz vele, akkor olyan kell, aminél a hajlékony cső közvetlenül a háti tartály fenekéhez csatlakozik szabadon, minden pumpa közbeiktatása nélkül, a kezedben tartott másik végen pedig egy hüvelykujjal működtethető nyitó/záró szelep van (lásd a csatolt linken látható laboratóriumi üvegpalackot). Attól tartok, hogy a permetezők felépítése nem ilyen.
Köszönöm a válaszokat.
1. 15-20 literről lenne szó. Összességében nem sok, de mivel a növényeim többsége kisméretű, ezért fél literesnél nagyobb kannával nem lenne meg a szükséges finomkoordináció a víz adagolásához és a kanna megfelelő pozícionálásához.
2. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, ugyanakkor nem értem, hogyha kereslet lenne rá, miért nincs kínálat. A csöpögés pedig lehet, hogy csak az adott típusra jellemző, de mivel szerencsére pár ezerért lehet kapni egy manuálisat, összességében teljesen mindegy.
3. Én sem találtam hasonló kialakításút, de még nézelődök. A legjobb megoldás talán a barkácsolás lenne. Elviekben egyáltalán nem bonyolult, csak az alkatrészek -felteszem- nincsenek ilyen erős és rendszeres mechanikai igénybevételre felkészítve.
2*: Te milyen mechanizmusúval locsoltál? Elektromos szivattyú alternatívát jelentene, de annak a megrongálását már komolyan meg kell fontolni.
nagyjából ilyen permetezőt használtam.
Szerintem az alábbi problémák lehetnek:
- Vállmagasság felett nem tudod használni.
- Vékony és erős sugárban jön a víz, szétcsapja a földet, ha nagyon pumpálod. Ha nem pumpálod, akkor meg nagyon sok ideig tart, mert csak vékonyan csordogál. (Természetesen szórófej nélkül kell használni.)
Csepegés nem az illesztéseknél lehet, ha jók a tömítések, hanem a cső végén, mert a szórócső a szelep elzárásakor még tele van, és ha lefelé tartod, mert ott vannak a növények, akkor ki fog csepegni egy kevés, mire fel tudod emelni. Esetleg ha 10 centisre vágod a szórócsövet, akkor gyorsan tudod billenteni. De így is lassú az öntözés szerintem.
" csöpög, ha elzárod is"
ami abból fakad, hogy a csap és a szórófej közötti csőből kifolyik a víz, ha vízszintesnél kisebb szögben tartod.
De ezt szerintem egy szűkítővel lehet orvosolni ha le van véve a szórófej, vagy a szórófej lyukát kell kicsit tágítani, hogy ne vágja a földet, de ne is folyjon ki a víz a gravitáció miatt.
Ha ez megoldott, akkor, ha elzárod utána nm fog csepegni, és 10 méter magasra is tudsz locsolni (ha olyan csöved van)
Elképesztő ez a sok inkompetens válasz.
Minek írnak, ha normálisat nem tudnak?
Nem kell bonyolítani..a gazdaboltokban lehet kapni olyan pumpás spricnit, melyet üres kólá, üdítős-ásványvizes palackra fel lehet csavarintani. Előtte megtöltöd, aztán csak elpumpálod..és egy kis gomb segítségével működésbe hozod...
halkan, kellemesen spriccel, oda és úgy ahogy szeretnéd..
pár napja láttam meg a gazdaboltban, azóta mindenre ezt használom. még a kocsit is ennek segítségével fújom be mosószeres vízzel.
teljesen felesleges, és macerás nagy cuccokat cipelni...egyszerűen, könnyedé. a kertbe pont jó a háti permetező, de kisebb, szűkebb helyre nem...megasztán nehéz is mint a rosseb..
6. Nem közvetlenül a földre, hanem az alátétbe locsolok, tehát ez nem akadály. Ha mégis túl erős a sugár ,csökkenthetem a nyomást, vagy a cső végére erősíthetek egy tágabb szakaszt, vagy valami hasonlót. Szerintem lehet ezzel játszadozni.
7. Vagy ezt csinálom, vagy mint a hatos kolléga említette, visszavágom a szelep környékéig a csövet, ha a sugár karakterisztikája nem megfelelő.
8. Habár látom benne a potenciált, ez az eszköz az én esetemben nem hozna javulást. Másfél liter nem sokkal jobb mint fél, főleg ha újratöltések alkalmával még a fej le- és felcsavarásával is bajlódni kell. Abban viszont teljesen igazad van, hogy egy szűkebb lakásban gondot jelentene a permetezővel történő haladás, ez a probléma itt nem áll fent. A súlyával pedig megbirkózok, ha egy kis hátmunkával nyerek 10 percet.
Rendben, köszönöm a válaszokat. Ezek alapján veszek egy háti permetezőt, kitágítom a szórófej nyílását vagy visszavágom a csövet, akár még barkácsolok is rajta, s remélhetőleg működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!