Ez vajon majomfa, pozsgafa?
Szukkulens mix.
Szukinak hívom, nagyon kreatívan.
Rákerestem és asszem, hogy majomfa, de nem vagyok benne 100%-ban biztos.
Szeretném szép nagyra nevelni, hogy virágozzon és ahhoz szeretném tudni, hogy pontosan milyen is.
Mondjuk ilyen kicsiben korallnak is elmenne. :D
Rákerestem a virágjára és gyönyörű, számomra, legalábbis ha ez a hibrid virágozni fog, de ha nem az sem baj.
Tegnap kaptam és most kezdtem bele a nevelésébe, majd szebb is lesz. :D
Mivel kezeljem ezeket a foltokat?
Felszívódó rovarirtóval?
Valószínűleg majomfa lehet.
Szerintem csak vizet kapott, azért olyan foltos. Locsoláskor ügyelj rá, hogy ne kerüljön víz a levelekre, nem szereti.
Az alsó hajtások elég sérültek, de szerintem az a nem kifejezetten jó bánásmód miatt lett olyan. Figyelgesd, én nem esnék neki egyből vegyszerezni ha más növényt nem veszélyeztet.
Ilyenkor még hűvös, világos helyen kell tartani, szárazon, bár lassan már el lehet kezdeni az öntözést.
Különben - meleg szobában - megnyúlik, csúnya lesz.
Később is csak helyesen teleltetve lesz virágja. (Nekem már volt 3 db, ami virágzott, de túl nagyra nőttek, el kellett adni őket.)
Köszi a válaszokat.
Hát lehet - biztos -, hogy én rontottam el. xD
Azt hittem kicsit poros és lemostam a leveleit. Hopsz.
Akkor nem vegyszerezem, nem is akartam, csak féltem, hogy tényleg atkás szegény.
Még nem is tudom, lehet, hogy bonsait nevelek belőle, azt hiszem úgy nem virágzik.
Olyan aranyos :3.
Körülbelül mennyi idő mire megnő? Gyorsan nőnek ezek?
Azt írták valahol, hogy nem is kell annyira öntözni, csak permetezővel lespriccelni párszor. Bár ha a levelei nem szeretik, akkor nem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet. :p
Nem kell permetezni, aki ilyent ír, annak fogalma sincs róla.
Nyáron szabadban vagy legalábbis nagyon világosban tartani, 10-14 naponta bőségesen megöntözni, amennyit csak felvesz a földje. Télen 0-15 fok között, világosban tartani, teljesen szárazon. 15 fok környékén esetleg lehet havonta enyhén nedvesíteni. Ennél melegebb helyen csak fűtött üvegházban lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!