Kaptam ajándékba egy minirózsát, mikor ültethetem ki
leghamarabb a kertbe?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs túl sok olyan hely a lakásban ahol közvetlen napfény érné, bent nem igazán tudnám megfelelően tartani. Úgy tudom, kint lényegesen könnyebben nevelhető, van is olyan ismerősöm akinek ez bevált ( ő tavasszal kapta így azonnal ki tudta tenni). Amíg ki tudom ültetni, hogyan tudom életben tartani?
2016. febr. 13. 11:42
1/8 anonim válasza:
Majd tavasszal, amikor elmúlnak a nagy hőingadozások, addig lehetőleg párkányon tartsd, bent a lakásban nem marad meg hosszú távon. Nálam túlélte úgy, hogy egy hónapig lakott a hűvös, napos folyosóablakban kiültetés előtt.
2016. febr. 13. 19:01
2/8 anonim válasza:
Valami védett helyre, fal mellé már kiteheted így cserepesen, mert a szobában csak legyengül. Ha lenne egy több fokos fagy, akkor éjszakára beviszed.
Március vége felé ültetném ki.
Nekem is van kint vagy tíz szín, az első legalább 15 éve került ki.
2016. febr. 14. 08:20
3/8 anonim válasza:
Most azonnal vágd le a virágait, az eladáshoz túltolják a virágoztatást, nem biztos, hogy túléli. Ilyen enyhe időben ki lehet tenni napközben, de a napfényhez fokozatosan szoktasd. A fagyok elmúltával lehet véglegesen kiültetni.
2016. febr. 14. 20:36
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Sajnos már most kezd egy kicsit száradni, pedig naponta kap vizet. Kitettem a párkányra, ott van már 3 phalenopsis orchidea (ők már több mint egy éve ott vannak és jól érzik ott magukat). Van télikertem is, ott hűvös van, de ott dohányzik sajnos a párom, nem tudom hogy az esetleg jobb lenne e... Levágtam a virágokat is... remélem életben marad március végéig...
2016. febr. 15. 18:02
5/8 anonim válasza:
A dohányfüst nem olyan rossz neki, mint a meleg szobalevegő. Ha fagyok jönnek esetleg, akkor oda be lehet vinni a szabadból. De ha még 2-3 hétig nem lesz fagy, akkor már nem kell behozni, mert akklimatizálódik annyira, hogy pár fok fagyot elviseljen.
A napi öntözés elég veszélyes a legtöbb növénynél, gyökérrothadást okozhat, aminek a tünete olyan, mint a kiszáradásnak.
2016. febr. 15. 18:34
6/8 A kérdező kommentje:
Akkor kiteszem. Remélem nem késő még. Azért kapott naponta vizet, mert csontszáraz volt a földje. Elég sok növényem van, de ez az amivel valóban meggyűlt a bajom.
2016. febr. 15. 18:56
7/8 A kérdező kommentje:
Még tegnap este kikerült a télikertbe (12 fok), reggelre egészen felélénkült, ezek szerint a szobai száraz meleg volt a baj! ( nem is értem miért hívják szobarózsának is amikor szobában szinte lehetetlen tartani).
2016. febr. 16. 12:02
8/8 A kérdező kommentje:
Talán hasznos, ha valaki hasonló problémára keres választ:-)
Még február végén kiültettem a kertbe, az enyhe fagyokat túlélte él és virul most is. Tehát jobb kiültetni, mínusz 2-3 fokos hideget még inkább elvisel, mint a szobát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!