Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet valahol utána járni...

Lehet valahol utána járni annak, hogy a különböző márkájú és árú vetőmagok között van-e különbség?

Figyelt kérdés
Ugyan azt a fajtát láttam 53 és 499 Ft-ért is más márkanév alatt

#kert #minőség #verőmag
2016. febr. 8. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ára nagyban függ a forgalmazótól .A márka nevet is meg kell fizetni .Nálunk tavaly ugyan úgy nem kelt ki a márkás,mint a 'neve sincs".
2016. febr. 8. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon gyakran egy termesztőtől szerzi be a magot az összes forgalmazó, akik a saját zacsijukba gyakorlatilag "ugyanazt" a magot rakják.

Esetleg a kiszerelés mennyisége eltérhet.

2016. febr. 8. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A nevesebb cégek (pl. a ZKI) jobban ügyelnek a fajtaazonosságra, és csírázási próbát is félévente végeznek.

Ettől függetlenül, az ő magjaik sem jelentenek 100 %-os biztonságot, és a 35 Ft-os magok is lehetnek tökéletesek. Csak éppen a minőségi magoknál kisebb az esély a problémára.

Konkrétan, a ZKI-magcsomagokban jóval több mag szokott lenni az átlagnál, a 35 Ft-osban meg nagyon kevés.

De vannak a nagy, színes csomagos vetőmagok rettentő drágán, ezeket nem szabad megvenni, pl. van egy spanyol márka, amiben nem is feltétlenül olyan fajta növény magja van, mint a csomagolás...

2016. febr. 9. 06:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Utánajárni nem tudsz.
2016. febr. 9. 15:22
 5/5 anonim válasza:
Én évek óta mindig a legolcsóbbat veszem és teljesen rendben van, megnézem rajta a lejárati dátumot és körülbelül annyi, ha még nem járt le, akkor aggodalomra semmi ok. Egyszer talán, pár éve az egyik adagban nem az volt amire számítottam, bimbóskel helyett brokkolit kaptam, de ez igazából számomra kellemes meglepetés volt. Be is faltam jóízűen mindet mint a hejderménkü... De ez már évekkel ezelőtt volt, azóta nem fordult elő többször. Ugyan olyan szép és ízletes zöldségek nevelkednek, mintha a többszáz forintosat vettem volna.
2016. febr. 11. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!