Milyen virágföldet érdemes venni?
Szeretem a szobanövényeket, több is van. Át is ültettem már őket, viszont észrevettem, hogy a föld egy idő után, mintha kiszáradna. Tápoldatozom is, ahogy kell. Több féle földet kipróbáltam már, de mindegyikkel hasonló a problémám, pl a teteje fehéredik, kiszárad stb. Konkrétan milyen típusú földet érdemes vennem?
Lehet, hogy abszurd ez a kérdésem: érdemes volna rendes földet belekevernem a virágföldbe? - vakondtúrásos friss földre gondolok. :)
Köszönöm a válaszokat!
A kifehéredés a csapvízben lévő sóktól, vízkőtől van. Ha forralt vízzel vagy esővízzel öntözöl, akkor ez nem lesz.
Kerti földet (kötöttet) akkor érdemes belekeverni, ha túlságosan laza a virágföld. Pl. az Agro Cs ilyen, de én abba is inkább Florascát keverek, mert az meg túl kötött. De amúgy mindkettő jó minőségű általában. Bár néha mindkettőt el.asszák.
a föld egy idő után, mintha kiszáradna
Öntözni próbáltad már?
Nekem az AgroCS nem jött be. Nagyon kötött és rendkívűl vizes, látszik, hogy nem nagyon foglalkoznak vele. És néha olyan büdös, mintha iszap lenne benne. A Biopakk és Biorg kb mintha ugyan az lenne, az meg olyan festett (?) fekete, hamu vagy ilyen szürkésfekete, kezet befogó vacak volt.
3 földet merek bármelyik barátomnak ajánlani: Oázis virágföld, Jó Föld [link] és a Florimo. [link]
Ezekben van egy csomó ilyen világosbarnás rostos anyag, és a növényeim is szeretik.
A kifehéredést az öntözővíz sótartalma is okozhatja, de ha kirepedezett a föld, az egyértelműen a víz rossz vízháztartásának köszönhető.
Előző: az AgroCs-t kevered valamivel.
Az pont hogy az ideálisnál sokkal lazább, faőrleményből komposztálják a nagy részét, ezért is keverem hozzá a nagyon kötött Florascát, vagy ha sok keverék kell és csak egy évre, akkor kerti földet is.
Köszönöm szépen a válaszokat és a tippeket! :) Elfogom olvasni a cikket, és betartom majd a leírtakat. Illetve a virágföldet is kifogom próbálni, köszönöm az ajánlást!
Miquel ezt komolyan kérdezted? Valószínűleg nem azért jöttem fel, s tettem fel a kérdést, mert nem öntözöm a virágjaimat. :) Nagy valószínűséggel azért szárad ki a földem, mert rossz a víz minősége, ahogy fentebb írták is, és sajnos én is tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!