Mennyire nehéz egy laikus számára répát termeszteni otthon NEM kereskedelmi célból?
Munkakedvem van, áll egy jó nagy kert a rendelkezésemre ahol korábban volt ültetve mindenféle zöldség. Érteni nem értek hozzá, nagyon sok agrárfogalommal nem vagyok tisztában, viszont utánaolvasással és információgyűjtéssel együttvéve mennyi az esélyem sikeres répatermesztésre?
Másik kérdés, ha megoldható lenne akkor pénzügyileg szempontból megérné-e egyáltalán?
Minden vágyam hogy egész nyáron minden nap ehessek nyersen legalább 1 sárgarépát.
"Ez nehezen fog menni. Várhatolag nyár végén, összel kezdheted ropogtatni."
...........
Gondolom, te sem sok sárgarépát termesztettél. Ha olyan az idő, akár március elején már el lehet vetni a magokat, aminek a terméséből júniusban már fogyasztani lehet. Persze júniusban csak kisujjnyi vastagok, de ekkor a legízletesebbek. Ha nyáron nem rágják meg a csigák és a vízhiány miatt nem fásulnak el, novemberig folyamatosan nőnek.
Fa alatt, homokon, tápanyaghiányos kertben viszonylag nehéz.
Rendes körülmények között csak ennyi a titka:
Ha a föld engedi, március első felében el kell veteményezni. Se túl mélyre, se túl sekélyre. (Legjobb egy árkot húzni kapa hegyével, és úgy szórni a magot, hogy különböző mélységbe kerüljenek, így valamelyik biztosan jó lesz.)
Kelés után egy hónappal egyelni kell. (Ha túl sűrű, már előtte is lehet.) Ne legyenek túl sűrűek a sorok sem.
Folyamatos gyommentesen tartás, szükség esetén öntözés, aztán evés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!