Kezdőoldal » Otthon » Kert » Parkosításra ötletek?

Parkosításra ötletek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tavasszal szeretnék parkosítani, de növények terén nem vagyok valami jártas. Tudom, korai még, de felkészülten szeretnék nekivágni, nem akkor tétlenkedni még. :) Utcára, hálószobaablakok elé szeretnék valami szép díszfát, ami nyáron árnyékol valamit, de mégsem nő meg a ház tetejéig, kb. olyan 2,5-3 m magasságúra gondoltam. Tetszene a japán juhar, díszcseresznye, és még sorolhatnám, de inkább jártasabb emberek tippjeire lennék kíváncsi (melyik növénynek milyen igényei vannak, mi hol érzi jól magát, stb.). Valamint kertszomszéd kerítés mellé szeretnénk valami szép díszsövényt. Miket ajánlatok? Válaszokat előre is köszönöm!
2015. dec. 22. 14:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.

A fának javaslok egy jó sárgabarack vagy valamilyen almafát. A kerítés mellé pedig egy pár tő szőlőt.

2015. dec. 22. 21:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát igen, a legtöbb gyümölcsfa is van olyan szép, mint egy akármilyen díszfa, és sokkal jobb íze van a termésének. :)

Viszont kevés olyan környék van, ahol nem legelik le illetéktelenek az utcán.

Nyáron a nap eléggé felülről süt, azaz ami nem ér legalább a tetőig, attól sok árnyékot nem várhatsz. És még az a kicsi árnyék is vándorol a házfalon - már, ha egyáltalán eléri a falat.

Vagyis, el kell döntened, hogy olyan fát szeretnél, ami árnyékol, vagy olyat, ami csak arra jó, hogy ne láss ki az utcára.

Ráadásul ami nem nő nagyra, az még a 2 m-es lombátmérőt is csak jópár év után éri el, és ez a lomb még mindig nem magasabb nagyon, mint az ablakod teteje, vagyis legfeljebb a ház lábazatát árnyékolja.

2015. dec. 23. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:

piros levelű mogyoró jól mutat szerintem, sövénynek meg szedret ültetnék,

meg levendulát az is szép és nincs vele gond

2015. dec. 24. 09:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

#2. Az árnyékolással kapcsolatban teljesen igazad van, újabb hasznos dologgal lettem gazdagabb. Ezért is jó több véleményt meghallgatni. :)

2015. dec. 29. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!