Kezdőoldal » Otthon » Kert » Segítség! El fog pusztulni az...

Segítség! El fog pusztulni az orchideám! (? )

Figyelt kérdés

Két levele maradt már csak, a gyökereiből sem sok... Kb másfél hetente öntöztem, de előtte mindig megnéztem, hogy kiszáradt-e már a talaja.

Még szeptemberben elvirágzott, de nagyjából másfél hóbapja a levelek alatt megjelent egy pici kis száekezdemény, meg két apró gyökér. Mostanra ezek is teljesen elfonnyadtak, a szár leesett azzal a levéllel, amit a minap dobott le.

Szerintem helyrehozható a probléma, csak nem tudom, hogyan.

Milyen helyre tegyem? Mennyire legyen világos ott, milyen legyen a hőmérséklet? A leveleit fújhatom vízzel, ha a pára nem biztosított? Meg teszek bármit, csak ne kelljen kidobnom.

2015. dec. 20. 09:00
 1/1 anonim ***** válasza:
Kicsi a remény. Nem a leveleket kell permetezni vízzel (nem ott veszi fel a vizet), hanem a léggyökereket. Húzz rá egy nagy átlátszó műanyag zacskót, de a zacskó fala ne érjen a növényhez (fóliasátor), így biztosítható a magasabb páratartalom. Sok fény, de nem tűző nap, 15-25°C.
2015. dec. 20. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!