Vannak természetes bonsai fák? Hogy egy fa fajta alapból törpe méretű
az ebay-en, vaterán árult magok mind átverés.
Sima, normál magok, csak gondoskodás által nőnek a bonsai fák.
Vagyis van természetes bonsai is: pl amikor egy erdőben vagy mezőn a nyulak, őzek mindig lerágják a friss hajtásokat.
na meg vannak kisebb növekedésű erélyűek, de azokból sem lesz bonsai.
Ezeket altalában compacta névvel jelölik.
A lényeget már az előttem levők megválaszolták. Én csak egy történetet szeretnék megosztani mindezek alátámasztására.
Egy földalatti garázs van a lakásommal szemben, és füvesítve van a teteje. Kutyák is sétálnak rajta. Egyszer véletlenül, egy fűnyírás után fedeztem fel rajta egy vadgesztenye bonsait. Egy kutya áshatta a gödröt, egy madár vagy egy gyerek hozhatta a vadgesztenyét. Kinőtt egy 10-15 centis gödör alján, és minden fűnyíráskor végigmentek a tetején.
Amikor én kiszedtem a gödörből, három-négy éves bonsai fácska lehetett. Babusgattam, dédelgettem, aki látta nálam, mindenki hüledezett, hogy nem gondolta volna, hogy egy ekkora nagyra nővő fából, mint a vadgesztenye, is lehet bonsait nevelni. Mindenkinek elmondtam a történetét.
Aztán a garázsban próbáltam meg kiteleltetni lombhullás után, de vagy alul-, vagy túlöntöztem, mert tavasszal már nem hajtott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!