Milyen benzines láncfűrészt vegyek?
Bocs 1 es .Dönteni az erdőn szoktak.Ott is van áram ,vagy agregátort viszel magaddal ?
Nekem közepes Makitám van ,viszi ez a fát ,csak a lánc legyen éles .Nagon jó a fogyasztása is .
Évi 60~80 mázsához már nem veszünk barkács kategóriás gépet.
Minimum husi,vagy Stihl...ebből is közép kategóriásat.
Igen, ennyi fához már tényleg érdemes több pénzt fűrészbe fektetni, ha hosszú távra gondolkodsz.
Azért az elektromosat is érdemes meggondolni daraboláshoz. Persze abból is egy komolyabbat, aminek legalább 15 a láncsebessége, meg ereje is van.
Igaz, valamivel lassabban vág, de karbantartásigénye gyakorlatilag nulla (láncélezésen kívül), könnyebb, csendesebb, szagtalan. Csak felveszed, és megy. Ha a kert olyan nagy, hogy nem érdemes hosszabbítóval szórakozni, akkor meg veszel egy olcsó használt benzines gépet arra a pár alkalomra.
Amúgy elektromossal én is döntöttem már jópárszor ház körül, 40 cm-nél vastagabb akácot is. Alpinista kötéleneresztős gallyazáskor is ezt szoktam felvinni, mert egy tisztességes benzinest elég kínos percenként berántani a fa tetején, mikor a farkával is kapaszkodik az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!