Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért veszít nyomást a háti...

Miért veszít nyomást a háti permetező? (Hagyományos sárga, magyar. )

Figyelt kérdés

Folyamatos pumpálásnál tökéletesen dolgozik, a hosszú szárat magasba emelve is. De pár másodperc után, ha nem nem pumpálom, akkor elveszik a nyomás.

Általában gyomirtásra, foltkezelésre használom, vagyis egy spriccentés után lépek a következő évelő gyomhoz, de mire 5 másodperc alatt odaérek, már nincs nyomás.

A golyók vadonatújra vannak cserélve, alattuk nincs szennyeződés, ránézésre teljesen sima felületre fekszenek fel. A porcelánok helyett rozsdamenteset tettem most, mert azok nehezebbek, de ez sem ér semmit.

2015. nov. 21. 06:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Valahol felehetően ereszti a levegőt, ha fals folyadékszivárgás nincs. A harang körül kellene kutakodni.
2015. nov. 21. 07:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, de ezt is néztem korábban, ott sem találtam semmit.
2015. nov. 21. 07:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Pedig csak ennyi a magyarázat, valamelyik szelep nem zár tökéletesen. Hagyományos réz permetezőnél szembesültem ugyanezzel a problémával. Szétszedtem, tettem új gumiszelepeket, azt a részt, amikre felfekszenek pedig vízálló smirglivel lecsiszoltam. Este felpumpáltam, reggel ugyanazon a szinten volt a nyomás.
2015. nov. 21. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a szelepek tökéletesen zárnak, akkor a harangon lehet egy hajszálvékony repedés, amin az összesűrített levegő megszökik. Más tényleg nincs. Viszont ezt könnyen észre kellene vegyed, mert ha víz van a tartályban, és felpumpálod, akkor buborékokat kellene láss vagy hallanád is, ahogy bugyborékol.
2015. nov. 21. 10:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Próbáljunk együtt gondolkodni. A probléma az, hogy a nyomás valahol eltűnik. /azért javasolom ezt mert Te látod a gépet, így Te tudod megállapítani a hiba okát/ Alaphelyzetbe ez arról szól, hogy egy zárt rendszerbe folyadékot pumpálunk, hogy össze tömörítsük a rendszerben benne lévő levegőt, ami majd a nyomást adja amíg a környezeti levegő nyomására vissza nem esik.

Van benne két szelep ami, jelen esetbe golyó. A golyó a záró rész /csap/, a folyadék áramlás hatására nyit vagy zár. A felépítése a nyomás illetve a nyomás nélküli állapot /visszanyomás/ mozgatja az elzáró folyamatot. A golyó a szelepfészekbe "beül" vagyis zár. Amennyiben az előállított nyomás elvész: akkor két lehetősség van: a folyadék visszaáramlásának nincs gátlója, vissza áramlik a tartályba - a szelep nem működik / vagy már nincs is/, illetve a szelep fészek / a műanyag rész, kikopott. (adódhat a megváltozott golyó korrodálás miatt nem gömbölyű, - ezért jobb a kerámia, elméletileg nem észrevehetően kopnak össze, vagy meg)

Másik lehetőség, hogy a bent lévő levegő szökik meg. Ezt a részt felénk batériának hívják, a formájából nevezhető harangnak is. Anyag vagy téli tárolási hiba miatt megrepedhet, és így a bele pumpált folyadék kinyomja a levegőt a batériából a tartályba. Utána állandó nyomás előállítás szükséges, hogy fentartható legyen a nyomás.

A amennyiben így végig mész megtalálod a hibát, s a későbbiekben is segíthet.

2015. nov. 21. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Először is cseréld ki a golyót.Oválisra kophatott és nem zár le .Porcelán golyót kell bele tenni,ezt nem kezdi ki semmi .
2015. nov. 21. 19:05
 7/8 anonim ***** válasza:
A golyók súlya nem számit itt .
2015. nov. 21. 19:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Porcelán golyók voltak, ezt cseréltem rozsdamentes fémre, de nem javított a helyzeten. A porcelánok már viszonylag régiek, de nem sokat használtam a gépet, mert nagyobb permetezésekhez motoros gépem van, csak irányított foltkezeléshez (gyomirtó), vagy 1-2 sor zöldséghez használom ezt.

Nagyjából már mindent végignéztem, amik itt le lettek írva. Most nem vagyok otthon, de jövő hétvégén megint nekiesek.

2015. nov. 22. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!