Turán szőlőről tapasztalat? Cukorfok? Borának érlelési ideje?
Na, akkor amit én szükségesnek látok a leírásból:
Szinoniv név: Bikavér 13, Eger 208, Agria.
Termesztési értéke: korai, gyenge és közepes nönekedésű, közepes termésátlagú 9-11 t/ha, fekvés és talajiránt igényes, viszonylagosan szárazság tűrő, fagytűrősége kielégítő, viszonylag szárazságtűrő, nem rohadó, bora finom harmonikus.
Fürtje tömött, vállas 160 gr. Bogyók kicsik 1,7gr. Festőlevű.
A borászat más témakör. Ezzel a fajtával nincs gyakorlati tapasztalatom. Én úgy értelmezem, hogy érdemes vele foglalkozni, a leitak alapján.
Általában ritkán készítenek belőle bort,inkább házasításra való,mert jó festő levű.
Nekem két tőke van nagyon szépen terem ,étkezési célra is jó,mert kellemesen édes.Kevés bort csinálok ,eg év alatt elfogy,az érlelési időt nem tudom ,de szerintem ha ál három hónapot ,vagy többet fogyasztható.(ha sok van egy éves érleleést szoktak javasolni)
Termesztési értéke: szeptember elején érik, gyenge, közepes növekedésű, közepesen termő, talaj - és fekvés iránt igényes, viszonylag szárazságtűrő,fagytűrése kielégítő rothadásra nem hajlamos, kevés zöldmunkát igényel, bora finom, fűszeres, harmonikus, erősen festő, házasításra kiválóan alkalmas.
Fürtje: vállas, tömött, középnagy, átlagtömege: 160 g
Bogyója: gömbölyű, kicsi, pontozott, hamvas, kék, húsa puha, leveses, vastag héjú, semleges ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!