Milyen cseresznyefajtákat válasszak ha a koraitól a kései érésűig szeretnék?
szeretnék egy nagyon korai,de azért édes cseresznyét ültetni, egyet ami közép ide érésű és egyet ami minél később érik.
Melyik fajtákat érdemes választani?
Korainak Bigarreau Burlat. A korábbiak többé-kevésbé vízízűek, ez már cseresznyeszerű.
Középérésűnek Germersdorfi, ha csak egyet akarnál a kertbe, akkor is ezt javasolnám.
Későinek Katalin.
Kb. 2 hetenként követik egymást.
De minek neked ennyi cseresznye? Piacozni akarsz, vagy mit kezdesz 15 év múlva a rengeteg cseresznyével?
Ez egy jó kérdés mihez kezdek vele.
?ég nem tudom.
Gondoltam mindig minél hosszabban legyen mit csemegézni.
Mindenki szereti.
Én kertészetben vásároltam csemetéket. Ott pontosan meg tudták mondani, hogy melyik mikor érik, melyik melyiknek a porzója, vagy esetleg önporzó-e, mert nem mindegyiket lehet összeültetni, illetve hiába rakod egymás mellé a különböző fajtákat, ha nem porozzák be egymást, akkor nem lesz termésed.
Legjobban azzal jársz, ha elmész egy kertészetbe, ahol értenek hozzá, és még van is olyan fajtájuk, amiket tudnál, érdemes ültetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!