Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen cseresznyefajtákat...

Milyen cseresznyefajtákat válasszak ha a koraitól a kései érésűig szeretnék?

Figyelt kérdés

szeretnék egy nagyon korai,de azért édes cseresznyét ültetni, egyet ami közép ide érésű és egyet ami minél később érik.

Melyik fajtákat érdemes választani?

2015. nov. 18. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Optimális érésűnek Germersdorfit , idén a meleg tavasz és perzselő nyár miatt egy hétre rá jött a normál érés . Le is futott 10 nap alatt a szezonja ...
2015. nov. 18. 23:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Korainak Bigarreau Burlat. A korábbiak többé-kevésbé vízízűek, ez már cseresznyeszerű.

Középérésűnek Germersdorfi, ha csak egyet akarnál a kertbe, akkor is ezt javasolnám.

Későinek Katalin.

Kb. 2 hetenként követik egymást.

De minek neked ennyi cseresznye? Piacozni akarsz, vagy mit kezdesz 15 év múlva a rengeteg cseresznyével?

2015. nov. 19. 06:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez egy jó kérdés mihez kezdek vele.

?ég nem tudom.

Gondoltam mindig minél hosszabban legyen mit csemegézni.

Mindenki szereti.

2015. nov. 19. 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Miután megettetek pár rekesz Burlatot, aztán pár rekesz Germersdorfit, szóval már egy hónapja cseresznyén éltek, akkor a Katalint már utálni fogja mindenki, és nem lesz jelentkező a családban, aki hajlandó lenne szedni egy kisvödörrel is. Szerintem...
2015. nov. 19. 20:38
 5/6 puritan ***** válasza:
Nekem egy Germersdorfi van az udvaron, már vagy tíz éve. Szép nagy fa, de nem terem soha semmit. Hozzáértők felvilágosítottak, hogy a Germersdorfi nem önporzó, vagy öntermékeny fajta. Kell hogy legyen minimum még egy a közelben.
2015. nov. 20. 00:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Én kertészetben vásároltam csemetéket. Ott pontosan meg tudták mondani, hogy melyik mikor érik, melyik melyiknek a porzója, vagy esetleg önporzó-e, mert nem mindegyiket lehet összeültetni, illetve hiába rakod egymás mellé a különböző fajtákat, ha nem porozzák be egymást, akkor nem lesz termésed.

Legjobban azzal jársz, ha elmész egy kertészetbe, ahol értenek hozzá, és még van is olyan fajtájuk, amiket tudnál, érdemes ültetni.

2015. nov. 20. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!