Kezdőoldal » Otthon » Kert » Csináltok őszi lemosó permetez...

Csináltok őszi lemosó permetezést a kertben?

Figyelt kérdés
Ha igen: mikor van itt az ideje, és pl. miket permeteztek őszi lemosás gyanánt?
2015. nov. 6. 13:33
 1/3 anonim válasza:
szia nem nagyon értek a kertészhezéshez és a permetezéshez de ez attol függ milyen az idö nálatok én németországban lakom és itt egyfolTában esik az esö de szerintem ha esik az esö nincs értelme permetezni mert azt ugy is lemossa az esö :) de ha jo az idō akkor tidsz permetezni nem tudom sajna mivel de megprobáltam segiteni :) bocsi hogy rosszul irtam de az én billentyüzetemben nincs minden ékezet benne :)
2015. nov. 6. 13:55
 2/3 anonim ***** válasza:

csak ezért írtál, hogy elújságold hogy németbe laksz?

mert amúgy sztm a kutyát nem érdekli, na mind1.

én minden csonthéjas gyümölcsfát lepermetezek lemosóval (réz szulfát oldat)

ahogy lehullik a levele, már lehet is permetezni.

lényeg hogy legalább 2-3 napig ne mossa le eső, hogy a gombáknak, baktériumnak, kártevőknek legyen ideje elpusztulni.

jövőhétre nem mond esőt, utána való hétre mondja a rossz időt, ha egy hét alatt lehullik a levele, akkor következő hétvégén lehet permeztetni lemosóval.

2015. nov. 6. 15:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem muszáj megvárni a teljes levélhullást, ha még fent van vagy 10 %, attól lehet lemosózni. (Bár a csonthéjasok többségén már nem sok maradt a mostani fagyok után.)

Ősszel legfontosabb a réz a baktériumok ellen. Télen gomba meg rovar úgyse támad, azokat majd a tavaszi kombinált lemosó elintézi, viszont a baktériumok már egész kicsivel fagypont felett is dolgoznak.

A lemosóval a betegség terjedését akadályozod meg, a beteg fákat nem gyógyítod.

2015. nov. 7. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!