Telken belül lévő kb 25 méter magas fenyőfa kivágását be kell jelenteni az önkormányzatnál?
Egy telken belüli fenyő nagyon közel van a házhoz,veszélyezteti már a tetőszerkezetet ezét ki szeretném vágatni.
Be kell jelentenem az önkormányzathoz?Ha engedélyköteles ezért még fizetni is kell esetleg?
Akinél történt ilyen nagy fának a kivágása mire használta fel a faanyagot?
vágtam már pár fenyőt,meg nagy lombost is úgy mint nálad is van.
sosem jelentette be senki,elmentem,kivágtam ész kész.
szerintem semmi köze ehhez az önkormányzatnak.
max akkor kell jelenteni ha valami olyan vezetéket kellene a műveletez ki kötni ami érint másokat is.
Településfüggő, a jegyző tud pontosat mondani az önkormányzati rendeletről.
Van, ahol nem érdekli az önkormányzatot, van, ahol a településképi jelentőségű fák kivágására kell engedélyt kérni, van, ahol bejelentési kötelezettség van, de engedélyeztetési nincs, stb. Erdei fákra 8 cm törzsátmérő felett szoktak ilyen kötelmeket hozni.
És igen, mindenképpen fizetni kell akár engedélyért, akár bejelentésért.
Ha gondolod, álnévvel hívd fel a jegyzőt, vagy érdeklődj e-mailben.
De ha kivágod az adott fát, és nem vagy haragban a szomszédaiddal, akkor nem fognak bejelenteni, még akkor sem, amúgy engedélyeztetni kellett volna.
Kiderült ezen a településen ha hivatalosan akarod a dolgot engedélyeztetni kell a fakivágást.
Először kijönnek az önkormányzattól és egy helyszíni szemle során felmérik hogy szükséges-e kivágni a fát.
Ha rámondják az Áment akkor be kell adni egy kérelmet az önkormányzathoz és 3000 ft-os illetéket be kell fizetni.
Ha megvan az engedély 6 hónapod van kivágatni és egy új bármilyen fát kell ültetned helyette.
Amennyiben nem veszélyelhárítás miatt akarod kivágni akkor kell egy építési terv vagy doksi hogy mit akarsz oda csinálni.Az új fa ültetése ekkor is érvényben van.
Ezt tudtam meg az önkormányzattól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!