Kezdőoldal » Otthon » Kert » A rózsafám már ki van rügyezve...

A rózsafám már ki van rügyezve lehet még metszeni vagy már nem?

Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 15:51
 1/5 anonim válasza:
0%

he nem mindegy ha akarod metszed ha akarok nem most mit szóljunk hozzá

de bugyuta kérdésed van

2010. márc. 13. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek: egyáltalán nem mindegy.

Kérdezőnek: Attól függ, mekkora a rózsafa és mekkorák a rügyek. Ha idősebb, és a rügyek a körmödnél nagyobbak, mi már nem szoktuk bántani, mert akkor valamiért nem hoz olyan szép virágokat.

Ha kisebbek akkor féloldalasan, óvatosan még lehet, ha elmúltak a heti fagyok, mert azok úgy tudom, árthatnak a friss sebeknek.

Nem vagyok szakértő, csak kerttulajdonos :) Mi majd jövőhét végén állunk neki a vagdosásnak.

2010. márc. 13. 17:12
 3/5 A kérdező kommentje:
2008ban ültettük őket a körömtöl már egy kicsit nagyobbak akkor nem metszem meg őket köszönöm az utolsónak a választ az első meg jobb lett volna ha nem is írt volna de mindegy.
2010. márc. 13. 18:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Még nem érdemes metszeni,csak ha m ár melegebb lesz.Megfagyhatnak a rügyek,ha most metszed.
2010. márc. 13. 18:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is csak tanulgatom, de tudom neked ajánlani, hogy ird be a google-ba :Rózsametszés. Ezen az oldalon az Édenkert Magazin lapjain igen részletesen leirja, hogy mikor mit és hogyan kell csinálni.Javaslom keresd meg. Jó kertészkedést!
2010. márc. 17. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!