Teljesen elszáradt az uborkám, mitől? Képpel!
Minden egyes nap locsolva volt majdnem egész nyáron.
Múlt héten 1 hétre elmentünk nyaralni, egyedül akkor maradt ki a napi locsolás, de 1x volt eső, és 1x meglocsolta rokonom, tehát az utolsó egy hét volt gázosabb, de akkor sem volt neki aszály.
Hétvége óta pedig már eltelt 3 nap, bőven meglocsoltam, de semmi.
Most nem tudom, hogy ennyi volt, vége a szezonnak, ez így normális?
Vagy valami betegség támadta meg?
Esetleg ez ennyire igényes növény, hogy 2 napot nem bír ki víz nélkül?
Na de ennyire el kell száradnia 2-3 nap nem-locsolás után?
Itt a kép, ezeket az uborkákat már nemigen tudjuk helyrehozni, hogy ehetőek legyenek.
Pedig még mindig van rajta virág is, szeptemberben bőven lenne ideje beérni.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Nálunk még egy uborka se rohadt meg azért
Nem úgy kell locsolni hogy tocsogjon a vízben,meg amúgyis inkább a szártőhöz kell locsolni
Én a hasonló jellegű problémák elkerülése érdekében ahhoz szoktatom a növényeimet, hogy 3 naponta, jó alaposan megöntözöm őket.
Az a növény, amit a naponkénti öntözéshez szoktattak (erre kondícionálták) bizony nehezen bír ki 2-3 napot.
A képek alapján ebből már nem lesz többé semmi, ez kisült. Persze próbálkozni lehet. Majd pár nap múlva egy mondat erejéig visszajöhetnél, és elmondhatnád, sikerült-e újraélaszteni?
A kép nem sokat mond, de szerintem atka vagy tripsz miatt lett ilyen, azoknak van most szezonjuk. A levelek kell megfigyelni, főleg a fonákukat. Az atkák közül jellemzően a takácsatka megy rá, akkor finom pókhálószerű anyag látható hátul, amin nagyon jó szemmel látni is lehet a tűhegynyi pontokat mászkálni. A tripsz valamivel nagyobb, a fél mm-t is eléri, könnyebb meglátni, ennél apró pontok láthatóak a levélen, a szívogatás nyomai.
Mostanra tették tönkre annyira az uborkákat, hogy az már sok volt nekik, és megrogytak.
A sok öntözéstől még peronoszpóra is lehet, bár az inkább korábbi időszakban lett volna jellemző, de kizárni azért nem lehet.
nem sikerült újraéleszteni, már hiába locsoltam.
kihúztam, ami teljesen el volt száradva, a többiről leszedtem a száraz leveleket.
de a maradék még jobban elszáradt azóta.
az uborkák nagyok, de fehéres-sárgás színüek.
megy a komposztba, arra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!