Az erős paprika valamit veszít az erősségéből savanyúságnak eltéve?
Figyelt kérdés
Egészben raknám el a talán kosszarvúnak nevezettet.2015. aug. 16. 23:14
1/4 anonim válasza:
Szerintem nem, nem tapasztaltam. A eltevéshez használt főzet az valamennyit higít, de nem számottevő. A kosszarvút azt nem csípősnek ismerem. Bár nem minden fajtát ismerek, ilyen volt nekem is, vagy húsz éve. Ha pár csípőst teszel közzé akkor is csípőssé teszi az egészet. Kellemes és nem marós.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nem kosszarvú, mert piszok erős. Azt reméltem, hogy valamit veszít ebből, pláne ha dunsztolom. Azt meg nem tudom, hogy ételbe belefőzve milyen lesz, mert ott nagyjából kivágom az erősséget adó részeket. Ezt a hosszúkás paprikát egészben szeretném elrakni.
2015. aug. 17. 11:44
3/4 anonim válasza:
A főzés hatására a kapszaicin nem bomlik el, különben a halászlé sosem lenne csípős. Szóval a dunsztolástól nem lesz kevésbé csípős. Ha bő lében teszed el, bizonyos mennyiség a paprikából átkerül a lébe, ennyivel lesz lájtosabb maga a paprika...
4/4 A kérdező kommentje:
Egy részét szeletelve raktam el, a magházzal együtt kitépve az ereket (vagy minek mondjam), talán túlságosan is megfosztottam az erejétől. Majd kiderül.
Köszönöm szépen.
2015. aug. 20. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!