Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől sárgulnak így a tujáink?...

Mitől sárgulnak így a tujáink? Kép lent.

2010. márc. 9. 09:55
 1/9 A kérdező kommentje:
A képeket pár hete készítettem, nem tudom hogy mi miatt lehet ez, úgy vettem észre mintha terjedne a sárgulás, de lehet ezt csak én látom bele a dologba. Amúgy a jelenség nem most kezdődött tavaly nyáron is meg volt, de azt gondoltam majd elmúlik.
2010. márc. 9. 09:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs az udvaron kutya? Nálam is ilyenek voltak, majd ki kellett dobni amíg rá nem jöttem, hogy legalább amíg felcseperednek el kell keríteni, hogy a kuty ne pisilje le. Azóta szépen nőnek és zöldellnek télen-nyáron.
2010. márc. 9. 10:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Nincsen kutyánk, már több mint egy éve.
2010. márc. 9. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálam tavaly ütött be a krakk! Bár már elég nagyok, nem csemeték! És csak az egyik nagy tulyám fele lett ilyen sárgás színű. Tudod mit csináltam, tavasszal seprűvel minden száraz levelet leütögettem róla, és mind a háromról, még a belső elszáradtat is, és meggyógyultak. Most szépek. Az első kommentelőnek valóban igaza lehet, ha rendszeresen oldalba pisili a kutya bizony nem tesz jót neki. De az is lehet ez valami betegség. Virágkertészetben érdeklődjél.
2010. márc. 9. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:
A földdel lehet a gond,meszes talaj,vagy épitési hulladék
2010. márc. 9. 10:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, hogy a talaj a gond, néha találok áskálódás közben építési törmeléket, amúgy a hansági régióban lakunk, ami régen láp volt, az szerintem nem meszes, de nem tudom...
2010. márc. 9. 10:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta egy hozzáértő, hogy gombabetegség.Permetezni kellene.
2010. márc. 9. 10:32
 8/9 Harmoka ***** válasza:
100%

Valószínüleg a talaj nem megfelelő, ha földlabdával ültetted, valszeg elfogyott a tápanyag. Élég sárgák, talán még megmenthetők, ha veszel spéci tujaföldet és a tövükre teríted, belocsolod rendesen, hogy lejusson a gyökerekig.

De érdemes lenne megmutatni valakinek, mert lehet hogy ez már kevés. Nekünk azt is tanácsolták, hogy a lombját slaggal öntözzük, mert az is jó tesz. (kutyáktól nem lehetne ilyen, mert annyira egységesen sárgulnak, mégha lenne kutya akkor se.)

2010. márc. 9. 10:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezeket már vagy 5- 6 éve ültettük, egy darabig nem volt gond, nyáron vettem tápot is tuják részére, tavasszal megint használom majd, ha gombabetegség akkor mivel kellene permetezni?
2010. márc. 9. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!