Van egy kis menta bokrom, de nem mentolos az íze, pedig az illata elég intenzív?
Ha szedem le a leveleket, érezhető az illata, meg a kezem is mentolos illatú lesz.
De ha beleteszem innivalóba, akkor semmi.
Először csak 1-2 levelet tettem bele, mert így mondták. Semmi.
Tegnap egy pohár (2 dl) gyümölcslébe 2 fél ágat tettem, amiken összesen kb 8-10 levél volt.
És semmi íze. Az illatát megint éreztem ivás közben. De miért nem lett mentolos ízű?
á, melegbe biztos nem teszem, ebben a forróságban.
koktélokba akarom.
volt már korábban is mentám, annak egyből volt íze, ahogy az italba tettük, pedig az is hideg koktél volt.
csak az másfajta menta volt.
majd megpróbálom összetörni, lehet úgy jön ki az aromája, ha megtörik a levél. (?)
vagy még túl fiatal lenne a növény? nem tudom.
de biztos nem akarok 37 fokban meleg teát inni. :)
Az sem mindegy, hogy bormentád, fodormentád (esetleg macskamentád) van. Más az illatának és az ízének az erőssége. Mindenképpen hidegen vagdalnám össze (mint a petrezselymet) vagy dörzsmozsárban zúznám, ha hideg italhoz keverném. Az egészben lévő levelek az ilyen jellegű képeken a neten csak a díszítést szolgálják...
Az aromaanyagokhoz hozzájutni csak a sejfalak szétzúzásával lehet. (Ez hőbehatás is lehet persze)
Még ma délután megpróbálom összetörve.
És ha délután teszek fel képet, visszajöttök megmondani, hogy melyik fajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!