Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért kunkorodik az uborkám...

Miért kunkorodik az uborkám (kígyó)?

Figyelt kérdés

A zacskón 40-50 cm hosszú, egyenes uborkáról volt szó.

Én 20 centisen leszedtem, mert elkezdett sárgulni.

De most már a pici ubik is L, vagy U alakúak.

Kapnak vizet bőven.

Szép, meg finom, csak így nehezebb megpucolni meg lereszelni.

2015. aug. 2. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Több tápanyag kell nekik.
2015. aug. 2. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Amikor a korai vetésű fürtös uborkám szépen bejött - gondoltam, hogy a koraisága miatt hamar le fog teremni, és a kert egy másik részébe én is palántoltam kígyóuborkát. (A zacskón méregzöld színű, hosszú, egyenes uborka volt a palánta mellé tűzve az eladónál.) Nekem meg vaskos, görbe, és halvány zöldessárga uborkák kezdenek teremni rajta. Vagy a fajtával van a baj, vagy a közeli uborkák és tökök átporozzák. Nekem sem lett kígyóuborkám...
2015. aug. 3. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
F1-es kígyóuborkát termelek intenzív trágyázással 60-80dkg-s terméseim vannak, sok víz,tápanyag kell nekik (főleg homok talajon),kicsi sárga termés N és K hiány miatt is előfordulhat, azért a tasakon levő 40-50 cm-es terméseket profi termesztőberendezésekben produkálják igazán.
2015. aug. 3. 11:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Az enyém is vaskos, és zöldessárga is, amellett, hogy görbe. Amikor már 15-20 centis, és egyre sárgul, nem merem tovább fent hagyni, és várni a 40-50 centire.

Ettől függetlenül finom, mondjuk az első nagyon keserű volt, de az lehetett a nagy meleg miatt is.

Én csak pétisót adtam neki, majd jövőre trágyázok rendesen, az lehet sokat segít.

Csak félek a rendes istállótrágyától (istálló van a közelben), hogy tele lesz lóféreggel, ami majd jól megeszi az összes növényt.

2015. aug. 3. 12:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Pétisó az a zöld tömeget növeli csak, ugyanis csak Nitrogén található benne, az uborkának N:P:K+mikroelemtartalmú műtrágya a legjobb ugyanis sok káliumra van még szüksége meg mikroelemekre hogy szép legyen,a pétisó ezeket nem pótolja.

Én pl. Volldünger Linz műtrágyát használok (npk+mikorelem tartalmú trágya), ettől csodálatos terméseim és növényeim vannak, és nagyon jó ízűek,de szerves trágyát is használok amit fertőtlenítek előtte.

2015. aug. 3. 13:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy nem a legjobb megoldás a pétisó, de mindent késve ültettem, építkezés miatt, eddig nem is nagyon veteményeztem, így még kezdő vagyok a témában.

Jövőre beszerzek ennél jobbat.

A rendes trágyát hogyan fertőtleníted?

Egyébként azt sem akarom, hogy a többféle dolog, pl. trágya, permetszer, locsolásra áram - többe kerüljön, mint az a pár kg paradicsom, pár db uborka, néhány szál répa.

Meg ugye eredetileg az lenne az a cél, ha már saját magam nevelem a zöldségeket, hogy ne vegyi anyagot egyek.

2015. aug. 3. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajnos vegyi anyagok nélkül elég nehéz biztonságosan termelni, főleg hogy a vetésváltást is nehéz megoldani, ebben az évben meg mindenféle kártevő és gomba támad,ha nem permeteztem volna akkor oda lett volna a termés. Nagy előnye a házi termesztésnek mégis az hogy legalább tudjuk hogy milyen szereket használtunk és hogy mennyit. Mivel nálnk 300ft/kg az uborka így megérte a ráfordítás (3000-4000ft volt a szerek költsége) mert termett vagy 100kg.

Fertőtlenítésre kentaur 5g-t használok, ez 30 nap múlva szermaradék nélkül gázosodik el,ezzel pedig kiírtja a férgeket és a lótett.

2015. aug. 3. 14:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Megnézem ezt a kentaurt, köszi.

Pont az a problémám, hogy ez a 3-4000 is soknak tűnik, mert mi mindenből 1-2 csomaggal vettünk, uborkából eddig 2-t szedtem le.

Paprika kb. 20 tő, paradicsom 30, maga a paradicsom gyönyörű, remélem beérik még, mert már beteg maga a növény, majdnem teljesen elszáradt.

Tehát nem tudom, hogy néhány uborka, néhány kg paradicsom és paprika nem jönne-e ki 4000 ft-ból.

ja, meg a répa, de az nem is volt jó. a retekből vagy 3 bújt ki. a borsóról 2 hüvelyt szedtem le, elszáradt termés nélkül. pedig locsoltam. lehet nem bírja a meleget, én meg már későn vetettem?

van pár virág is, szegfűből, ami volt vagy 50 mag, egyetlen egy bújt ki, de az kb. 10 centis, nemigen fog virágozni. egyedül a kardvirágok gyönyörűek, bár azok sem érik el azt a magasságot, amit egy virágosnál látok.

szóval nagyon szeretném csinálni, de az nem jó, ha többe van, mint amennyi hasznom lesz belőle.

2015. aug. 3. 14:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Kentaur 5g-t az a gazdaboltok 10%-ban adják csak ki mert I. kat szer de megéri megpróbálni,pl. nálunk is kiadja a tulaj mert régóta náluk vásárolok, van még Basamid G ami szabadon megvásárolható bárki által és az is jó fertőtlenítő szer.

A paradicsomot és más növényeket köv. évben meg legalább rézzel érdemes lepermetezni megelőzésképpen, habár a drágább szerekhez képest nem a leghatásosabb,de ez is sokat segít és csak 150-180 FT 20 literre.

2015. aug. 3. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!