Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea túlélheti a túlöntözést?

Orchidea túlélheti a túlöntözést?

Figyelt kérdés
még virágzott amikor sárgultak és lehullottak a levelei utána a szárai . ma kivettem a kaspóból és a kilógó gyökerei puhák voltak , elrohadtak . kiszedtem közüle a földjét és a puha gyökereket levágtam és új neki való földbe ültettem . van remény h megmarad ? nincs egy darab levele sem .
2015. aug. 1. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:
A leírás alapján van egy levelek és gyökerek nélküli csupasz törzsdarabod (és feltehetően Phalaenopsis-ról van szó). Nem tiszta a leírásból, hogy van-e egyáltalán ép gyökere. Ilyen esetben nem kell semmiféle közegbe beültetni, csak a rothadó részeket kell eltávolítani, akár az ép részekbe is belevágva. Egy megnedvesített szivacslapra ráhelyezni és az egészet betenni egy átlátszó műanyagfólia zsákba, felfújni, száját bekötni és világos, de napot nem kapó helyre felakasztani. Ezután már csak erősen kell bizakodni, hogy a megmaradt részben van annyi életerő, hogy új gyökereket és rügyet fejlesszen.
2015. aug. 1. 22:27
 2/2 A kérdező kommentje:
szerencsére maradt néhány ép gyökere , ezért reménykedem . és a tetején ami a földből kilóg volt egy kb 3 cm es gyökér aminek tökéletes az állapota . a többi ami földbe van azok kemények , a végéről levágtam a puhát . volt amelyik teljes hosszúságban bepuhult ezt tőbe levágtam . ebben az esetben is úgy járjak el ahogyan azt leírtad ? köszönöm a segítségedet
2015. aug. 2. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!