Leylandi ciprus alá tehetek Tuja virágföldet?
Figyelt kérdés
Ismerősöm mondta hogy ő smaragd tuja alá tett 5 centi tujaföldet, úgy gyorsabban kezd el nőni a tápanyag miadt.
De a Leylandi alá is mehet ugyan ilyen föld? Nem találtam sehol infót róla sajnos. köszönöm
2015. júl. 26. 13:55
1/5 anonim válasza:
Ha savanyú(bb) a föld akkor természetesen mehet alá, egyébként ha mégsem teszel alá, de tápoldatozod akkor is gyorsabban fog nőni.
2/5 A kérdező kommentje:
És ha nem tápoldatozom? 50 darab leylandi ciprusról lenne szó.
A virágföldet, azért gondoltam alá, hogy ne kemény földbe kezdjen gyökerezni
2015. júl. 26. 15:43
3/5 anonim válasza:
Most akarsz konténerest telepíteni, vagy miről van szó?
5 cm tujaföld tápanyag szempontjából nulla, még talán többet érne a kiszedett földdel összekeverve a földlabda mellé rakni, hogy a talajszerkezet javuljon, ha már költeni akarsz rá. Ha nem túl homokos meg nem túl kötött, akkor én nem raknék, hanem jövő tavasszal némi tápoldatot vagy levéltápot használnék.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igen jüvő héten szeretnék konténereset telepíteni 50 darabot. Sövénynek. Akkor csak simán visszarakom a földet amit kiszedtem és tavasszal tápoldatozom
2015. júl. 26. 17:12
5/5 anonim válasza:
Esetleg ha nagyon kötött a talajod, akkor érdemes venni 1-2 zsák 50 l-es, nem lúgos kémhatású tőzeget, és a kiásott földet ezzel keverve visszatenni. Talajszerkezetnek jót tesz, ha kicsit levegősebb (megfelelő öntözésnél persze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!