Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hány köbméter fa összevágása...

Hány köbméter fa összevágása után szokták kicserélni a láncfűrészen a láncvezető lapot?

Figyelt kérdés
2015. júl. 9. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, van-e erre valami norma (én nem tudok róla), de nagyban függ attól is, hogy milyen fát vágsz vele (kemény vagy puha), milyen éles láncot használsz (ha kopottan is használod, és nem élezed rendszeresen, gyorsabban kopik a láncvezető is), rendszeresen karbantartod-e (pl. sorjázás, olaj mindig van benne, minden használat után megfordítod) stb. Általában ránézésre lehet látni, hogy szükség van-e cserére, szerintem felesleges lenne számokkal dobálózni, hiszen sok dolog függvénye.
2015. júl. 10. 11:32
 2/3 anonim ***** válasza:
63%
Az első vagyok, még egy gondolat: természetesen az se mindegy, hogy milyen láncvezetőről beszélünk. Azért hatalmas különbség lehet egy minőségi Oregon meg egy Tesco gazdaságos fűrész láncvezetője között. Meg az se mindegy, hogy orrpáncélos vagy orrkerekes, bár újabban inkább ez utóbbiak használatosak.
2015. júl. 10. 11:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. júl. 10. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!