Fűkaszába damil helyett lehet mást használni? Pl. Bowdent, acéldrótot, kötöződrótot, rézdrótot?
Kézenfekvőnek tűnik, mivel olcsóbb, és szerintem tartósabb. - Viszont még nem találkoztam olyannal, aki bevállalta volna...
Esetleg valaki próbálta már, tapasztalatok?
meglátásom szerint
a drót túl merev
egy idő után elfárad az anyag és eltörik
és ez igen hamar bekövetkezik
balesetveszélyes a letörő drótdarabok miatt
a bowden (itt a biciklibowdenre gondolok) meg több szálból áll, ezek fél perc alatt szétnyílnak, nagyon merevek, és törnek
én egy kimustrátl fúrót szereltem fel 3 darab, 10 centis, 1mm átmérőjű rézdróttal, teljes fordulaton (3500 rpm) füvet "nyírva" három percig sem bírták, eltörtek
a damil hajlékony műanyag, ezért később "fárad el"
Én készíteni akarok lengőkéses fűkasza adaptert. Ilyesfélét, de nem fogazott késekkel:
Itt a videón vágás közben látható:
https://www.youtube.com/watch?v=B_0L8M27mTQ
Persze járdaszegélynél vagy falak tövében továbbra is maradok a damilnál.
De a vastag szárú gazhoz illetve cserjés fűhöz a háromágú bozótvágó pengét szoktam használni.
Ha jól tudom itt készítenek lengőkéses adaptert: www.fukasza.fw.hu
Nem hiszem hogy jó ötlet a bowden ,és hasonlók .
A többi meg egyszerüen alkalmatlan erre . Gondolod hogy le is fognak tekeredni a damil fejről .Kétlem én azt .
A bowden egy sodrott acél drót köteg.Ahány szál annyifelé bomlik .
Ne akard már feltalálni a spanyol viaszt .
Köszönöm a válaszokat!
Az a baj, hogy régi fajta fejem van (nem adja ki a damilt), le kell állni, széthúzni a fejet, fordítani rajta, és kihúzni a damilt... szóval igen, sokáig tart.
A késes dolgon én is gondolkodtam, a bozótvágó tárcsára fúrnék lyukakat, és kis csavarral rögzítenék késpengét-fűrészlapot-vékony vaslapot... csak attól félek nehogy elszálljon. - Itt már nem vég meg a műanyag perem, vagy a gumicsizma : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!