Grilltárcsa: öntöttvas vagy lemez? Melyik jobb és miért?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik használták is már, nem csak elmentek mellette a Tescoban.
Mi az előnye és hátránya egyiknek és másiknak?
Mert az öntöttvas ára többszöröse a lemeztárcsáénak, de mi az, amivel többet is tud?
Nem használnánk naponta, kb. havonta 1x grillezünk, nyári szezonban.
Alapvetően egyik sem jobb vagy rosszabb mint a másik.
Az öntvény előállítási költségei miatt drágább. Súlyra nehezebb, lassabban melegszik át viszont tovább tartja a meleget.
A lemezt sajtolással előállítani olcsóbb, súlya kisebb, gyorsan eléri a sütési hőfokot.
Köszönöm!
Nem kezdenek el rozsdásodni, mivel semmivel nincsenek kezelve?
Nekem 2 tárcsám is van,vagy másfél évtizede. Mindkettő földművelésre gyártott. Olyat kéne szerezned. Aztán egy lakatossal beszabatni,és behegesztetni a közepét.
Az öntvénytől én tartanék,ha pl. kész a sütögezés,én úgy melegen lefújom zsíroldóval kivül~belül(a zsíroldó remekül odja a kormot is)-és utána adok neki a magasnyomású mosóval. Azután nagyon vékonyan olivaolajjal lekenem(az nem avasodik rá,mint az étolaj,vagy a zsír). Egy öntvény ezt nem bírná ki.
A lemez meg szerintem nem arra való,ha lemez,akkor Wok.
Az öntvény nagy valószínűséggel sokkal vastagabb, azaz több anyagot tartalmaz. Nemcsak jobban tartja, hanem jobban el is oszlatja a hőt.
De a vastag lemezből készült mezőgazdasági, amit a második válaszoló írt, ugyanilyen jól műxik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!