Mi lehetett ez a kerti medence vizében?
Tegnap délután töltöttem fel a kerti medencét kútvízzel. A feltöltést követően vettem észre, hogy barnás lett a víz. Bekapcsoltam a vízforgatót és estig úgy is hagytam. Este letakartam a vizet, reggel elkezdtem megint a vízforgatót használni. Mikor ezután elmentem otthonról jutott eszembe, hogy bekapcsolva hagytam a forgatót. Legalább 9 órát ment folyamatában, mire haza értem. Rögtön feltűnt, hogy világosabb a víz. Mikor szétszedtem a vízforgatót, ez a látvány fogadott. Egy vödörbe kezdtem el kitisztítani a szűrőt, de úgy látom, hogy kuka. Mi ez, ami egy nap leforgása alatt ennyire tönkretette a szűrőt? Mondjuk azóta sokkal tisztább a víz, aminek nagyon örülök. :-)
A kútvíz vas-ion tartalma kétértékű vasról háromértékű vasra oxidálódik a medencében alkalmazott fertőtlenítő szertől, vagy a levegő oxigénjétől. Vagy eleve háromértékű vas ionból is sok van benne. Tulajdonképpen vas(III)oxid-hidroxidok keletkeznek. Ilyen a rozsda is.
Nem tudom milyen drága a szűrőbetét, de szerintem olcsóbb egy szűrő, mint az egy feltöltésnyi csapvíz-kútvíz közti árkülönbözet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!