Loupsolitaire kérdése:
Diólevél, mint gyomirtó?
Figyelt kérdés
Köztudott, hogy a növények nehezen viselik a diólevél juglontartalmának gyomirtó hatását.
Namármost, ha teszem azt fogok egy öl diólevelet, belevágom egy vödör vízbe ázni 1-2 hétig, sikerrel alkalmazható az így kapott diós víz gyomirtóként fű ellen?
2015. jún. 11. 10:35
1/5 anonim válasza:
Ez gaznövesztőnek hìvják nem gyomìrtónak. Ugyanis a növènyek nem egyforma arányban viselik el, egyesek kidöglenek, mások a helynövekedès maitt felszaporodnak. Vègső esetben megjelnnek a tipikus kompetìció kerülő gyomok, disznóparèj, tarack stb. Röviden:felejtős.
2/5 anonim válasza:
Nekem nem jött be, a diólevél anyaga igazából növekedéslassító vegyületet tartalmaz,és nem írtja ki a füvet, nos én 4 hétig szórtam ki a levél aprítékot a fűre, nagyon nem lassult le a növekedése a fűnek.
3/5 anonim válasza:
Egy gyomnövény se pusztult ki tőle,nemcsak nekem, jó pár ismerősöm próbálta már.
4/5 A kérdező kommentje:
Hát az biza' nagy kár.
Akkor marad a jól bevált gyomirtó, ha már a szomszéd nem képes a fél méteres dzsumbuját megzabolázni legalább a kerítés tövében.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2015. jún. 11. 11:20
5/5 anonim válasza:
A juglonnak nincs gyomirtó hatása. Csírázásgátló és növekedésgátló hatása van, de a gyomok legalább fele nem vagy majdnem semennyire nem érzékenyek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!