Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ti ezt, hogy oldanátok meg?...

Ti ezt, hogy oldanátok meg? Áll meg a víz a járda és a fű találkozásánál. Képpel.

Figyelt kérdés

Idén csináltattuk a betonjárdát és egyúttal füvesítettünk is. De valószínű, hogy nem szedték le eléggé a földet a járda mellett és ezáltal áll meg a víz a járdán.

Kép: a járda a kocsibejárótól balra van és ott áll meg a víz, ha esik vagy ha locsolunk.

[link]

2015. jún. 10. 19:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ott áll meg a víz, ahol a csirkeháló van (ideiglenesen a kutya miatt).
2015. jún. 10. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Pedig az alap, hogy füvesítéskor 2-3 cm-el lejjebb kell lenni a talajszintnek mint a járdának, mert a fű növekedéskor felfelé nyomja a tövét és kb akkor lesz egy szintben. Az optimális itt 5 cm lett volna, de gondolom az az első hónapokban borzalm szintkülönbségnek tűnt volna. Ezt így, ilyen szép fűvel már nem lehet megoldani, mert ahhoz a járdára kéne húzni egy 3-4 centis pl. aszfaltréteget. Az pedig így elég preciziós munka és vagy 4e ft négyzetmétere.
2015. jún. 10. 19:38
 3/11 A kérdező kommentje:

Mindent a fiúk csináltak, ők meg nem szakemberek s ez lett az eredmény.

Most már mi is utólag tudjuk mit kellett volna ......

Szóval te a járdát emelnéd meg. De a fagytól nem válik el a régi járdától?

Várok még ötleteket.

2015. jún. 10. 19:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ilyen volt régen,mondjuk engem nem zavart az álló víz csak a szüleimet.Ha eléggé összefüggő a gyep, akkor szőnyegként fel lehet szedni és újra lerakni, én csináltam anno, igaz sok idő és elég unalmas,persze van aki géppel vállal ilyen munkát.
2015. jún. 10. 20:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Erre a párom is gondolt, csak még gondolkodunk rajta.
2015. jún. 11. 18:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Az aszfalt nem nagyon válik el a betontól, vagy ha igen, majd ráolvad megint a nyáron. :)

A beton a régebbi betontól garantáltan elválik.

Szerintem két megoldás közül érdemes választani: vagy megszokni így, vagy aszfaltozni a járdát, a kocsi sávján meg nem számít, ha áll, majd elszivárog.

2015. jún. 14. 13:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Betonból is lehet csinálni a magasítást persze, csak abból kell vagy 7-8 cm, az meg már talán túl magas.
2015. jún. 14. 13:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem, hát nem tudom, majd kiokoskodunk valamit. Nagy munka újra aszfaltozni. Köszi mindenkinek.
2015. jún. 14. 16:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem szép megoldás, de flexszel vékony kis kivezető csatornákat lehetne vágni 0.5-1 cm mélyen, kifelé lejtetve. Mert lehet, hogy nincs magasabban a föld, csak gödrös a beton. Akor esetleg egy enyhén domború műgyanta glett is beválhat (a mélygarázsoknál láhatsz ilyet, de fagyálló).
2015. jún. 14. 19:25
 10/11 A kérdező kommentje:

A beton az egyenes, sőt a föld is 3 cm-el lejjebb van azt mondta a párom, de úgy látszik ez nem volt elég.

Egyébként ilyent találtam, igaz nem tudom mennyibe kerülhet, de tök jól néz ki.

[link]

2015. jún. 15. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!