Megtudja nekem mondani valaki, hogy milyen fa van az alábbi képeken?
Igaz, hogy sok képet készítettél, de nem megfelelöeket. A növény nagy vonalakban látszik, de a fontos részletek nem.
Kellene olyan, ahol a levelek látszanak aránylag közel, ahol a virágzat, (természetesen éles felvétel és lehetöleg nem ellenfényes), akkor több mindent lehetne látni.
Ha tippelni kellene, akkor valamilyen körisfélére szavaznék.
Én hársfának látom. Most virágzik, nagyon kellemes illata van, és a virágjából finom, mézesízű teát lehet készíteni, ami nagyon egészséges. Le kell szedni a virágát, napokig kell szárítani, zacskóba rakni, és egész télen lehet velőle tát főzni.
Egyébként az első hozzászólónak igaza van, olyan fotót kellett volna csinálni, aminek jobban látszik a virága és a levele. De mint mondtam, messziről hársfának tippelem.
Csinálj képeket a levelekröl meg a virágáról, akkor egyértelmüen el lehet dönteni.
A körisnek egyébként szárnyalt levele van, a hársnak meg szívformájú - szóval nem egészen egyforma.
Az elsö pár képen inkabb szárnyaltnak látszik, de nem lehet eldönteni, mert túl messziröl készült a felvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!