Meg lehet termelni 300 m2-en egy család évi zöldségszükségletét?
Szerintem is meg lehet mindent termeszteni, persze attól függ, mekkora a család. Az erdei talajon pl. nagyon jó krumplitermés várható, egy 4-5 fős családnak elegendő terem, ha lesz elég csapadék. Ha kötött a talaj, akkor elsőre ne vess sok zöldséget, sárgarépát, mert az lehet, hogy nem lesz az igazi, és talán a retek sem, esetleg gond lehet a hagymafélékkel. Ajánlom a tökféléket, cukkini, patisszon, ezek is jól teremnek, akár árnyékos helyen is, és jól fagyaszthatók a tök nyersen, a többi félkész állapotban. Tavasszal a borsóval kezdj, és ha az letermett, lehet a helyére vetni zöldbabot, és lehet kései káposztaféléket palántázni, vagy paradicsomot, paprikát, így a helyet is jól kihasználod. Az uborka mellé csemegekukorica sorokat vess, így leárnyékolják a tűző naptól az uborkát. Az első évben aztán kiderül, hogy melyik növény szereti azt a talajt, és melyik az, amelyikkel nem érdemes kísérletezni. Természetesen sokk függ a csapadéktól, vagy, hogy öntözni tudtok-e.
Egy biztos, ha szerettek kertészkedni, és az időjárás kedvező lesz, meg tudjátok termelni a családnak az egészséges, friss zöldséget egész nyáron, ősszel, és lesz amiből fagyasztani, vagy befőzni is tudtok. A saját zöldség előnye nem is annyira a spórolás, hanem az, hogy tudod, hogy mit eszel, természetes körülmények között termelt, vegyszermentes, egészséges zöldségféléket. Manapság ez már igazi kincs!
Persze.
Azokat a zöldségeket termeszd ,amik drágák a piacon.
A talaj úgyis megmutatja mit termelhetsz.
Költséghatékonyan,nem.
Az agyontámogatott,adóelkerülő,ŐSTERMELŐK világában ez kivítelezetheten.
Biokertészet, csak magadnak, úgy igen. Mert tudod, hogy nem növényvédő szert aprítasz a konyhádban.
Én is így:cca, 200 m2,de így sem vagyok önellátó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!