Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Tiuram Granuflow szerből...

A Tiuram Granuflow szerből mennyit tegyek én 4 barack fához?

Figyelt kérdés

Van 3 db barack, és 1 körte fám amiket 3 hónapja ültettem.

Van még 2 idősebb szilva fám. Ezt a szert vettem hozzá Tiuram Granuflow. Szerintetek mennyi vizet tegyek én a permetezőbe ehez a fa mennyiséghez, és mennyi szert? azt mondták nekem 5 L / 15 g

15g megfelel 3 teáskanálnak? vagy inkább evőkalnál?

2015. jún. 1. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Most ültetett barackfához 5L bőven elég, 2 nagyobb szilvafához talán 5-8L elég attól függ mekkorák pontosan. 10L elm. kelleni fog kb.

1 teáskanál kb. 5g,inkább csapott legyen, de én pl. digitális mérleggel pontosan kimérem inkább.

2015. jún. 1. 12:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan 3-4 liter elég lesz, de jobb kimérni digitális mérlegen. Ha nincs, akkor kérj kölcsön egyet, és mérd le, mennyi egy teáskanál szer.

De minek akarsz te ezzel most permetezni? Csak hogy permetezz valamivel? Milyen betegséget szeretnél megelőzni?

2015. jún. 1. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:

egy ki kávéskanál kb 2g de mérlegen szoktam mérni énis.

Am meg igaza van a 2.nak minek akarod rátenni??

2015. jún. 2. 13:50
 4/6 A kérdező kommentje:

miért? hogy ne lgyen beteg a fa. Sose volt még fám, azt mondták lemosó permetelés után méreggel is kell.

Ezért. Most digi mérlegem nincs, így akkor teáskanálnyi 2 g?

2015. jún. 2. 13:56
 5/6 A kérdező kommentje:

valaki megtenné hogy eméri, akinek van digitális mérleg?

egy csapott teaáskanálnyi az mennyi?

2015. jún. 2. 13:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Mérlegem még csak lenne, de Tiuram-om nincs...

Amúgy is kanál és kanál között nagy különbségek vannak.

Az semmit nem ér, ha a fákra valamikor valamit szórsz. Annak csak egy értelme van: elfogy a szer, nem kell a kukába dobni.

A permetezésnek az a lényege, hogy a felmerülő problémák (betegségek, kártevők) ellen kell permetezni, amikor támadnak.

A Tiuram egy kontakt gombaölőszer, azaz ha kiszórod, akkor a következő 10-14 napban egyes betegségek ellen védettek lesznek a fáid. Na de a te fafajtáidnak mostanában nem sok tipikus betegsége valószínűsíthető, amik ellen védene a Tiuram. Nem mondom, hogy teljességgel kizárt, de hogy pont most támadjon valami megfelelő gomba, amikor éppen egyszer leszórtad... Kb. olyan dolog ez, mint állandóan nyitott ernyővel járkálni az utcán, hátha a fejedre tojik egy madár.

Tavasszal még valamivel több értelme lett volna.

2015. jún. 2. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!