Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az eperre tehetek kalium...

Az eperre tehetek kalium szulfat krista es szuperfoszfat mutragyat?

Figyelt kérdés

#kálium #szulfát #szuperfoszfat
2015. máj. 27. 16:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Tehetni tehetsz csak a túladagolást kerüld, (habár éppenséggel NPK+mikorelem tartalmú trágya/lombtrágya javasolt neki).
2015. máj. 27. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
érés időben különösképpen igényli a káliumot énis adok neki krist K plusz-t 1000l vízbe 20dkg + mást is. max 1 kiló lehet mindenestül amit egyszerre teszel bele mert 0.1%-os lehet az öntözőviz bármire
2015. máj. 27. 19:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Es szuperfoszfat szukseges, ha igen melyik idoszakban?
2015. máj. 28. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Foszfátnál az epernek a mikroelemekre jóval nagyobb szüksége van főleg a termésképzésénél, foszfátot a gyökérzet erősítésére használják monoelemként általában, én pl. Volldünger Linzt használok,nem veszek külön külön mono műtrágyát, abban minden benne van (N,P,magas kálium tartalom mikroelemmel), olyan gyönyörű növényeim és termés van hogy nem is kívánhatnék jobbat...
2015. máj. 28. 11:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor nics ertelme kulon foszfat es kalium tartalmumutragyat vegyek hanem a 14-7-21 linzt csak.
2015. máj. 28. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt nem mondom hogy nincs értelme mert van aki ezen spórol. Természetesen lehet külön külön is adagolni keverni is,ki hogy szeretné, csak érdemes arra odafigyelni hogy egyáltalán keverhető-e, ugyanis már fordult velem is elő olyan hogy akadályozták egymás felvételét/kicsapódás történt, én ezt meguntam és saját munkámat megkönnyítve inkább ilyen komplex trágyákat használok (Wuxal Super,Volldünger Linz,Csöppmix Kondi,Yara Complex), így nem kell külön külön szórógatni.
2015. máj. 28. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Az eper levelét folyamatosan kell műtrágyázni, amikor terem, viszont a gyökérhez lecsepegő műtrágyát tiszta vizes talaj öntözéssel fel kell hígítani, mert az érzékeny a töményebb trágya oldatra és könnyen elpusztul az erősebb gyökértrágyázástól a növény. A foszfor túlsúlyos levéltrágyázásnak van virágindukciós (termés növelő) hatása.
2015. máj. 31. 02:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyébként folyton termővel próbáltam, először a gyökér trágyázástól kipusztult, aztán utána olvastam és írják, hogy az eper gyökere érzékeny a töményebb sókra. Következőben csak a levelét spricceltem vele de azt két-három naponta. Ilyen termés lett belőle: [link]
2015. máj. 31. 02:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy tonna termésre vetítve az epernek 6 kg N, 1,6 kg P és 7 kg K hatóanyaggal számolhatunk a tápanyagellátásban.

Azt jelenti tehát hogy a külön mono foszor műtrágyára nincs szüksége,ha elhasználtad akkor sztem felesleges már venni, ha kap normálisan N:P:K+(mikroelem) műtrágyát,akkor az is elég neki.

2015. máj. 31. 06:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!