Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor lehet leszedni a rebarba...

Mikor lehet leszedni a rebarbarát? Az egész nyélnek pirosasnak kell lennie végig?

Figyelt kérdés
2015. máj. 23. 16:44
 1/5 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Akkor érdemes szedni, amikor a hajtások elkezdenek színesedni.

2015. máj. 23. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:

A piros szín a tápanyagellátástól meg a fényviszonyoktól is függ, ez szerintem nem mérvadó.

Amikor a lapulevele elérte a teljes méretét, már lehet szedni.

2015. máj. 25. 08:26
 3/5 hell-ikon ***** válasza:

Mondok mégegyet: a piros szín fajtafüggő is... ugyanig lehet kapni zöld levélnyelű fajtát is meg piros levélnyelű fajtát is.

Tehát a zöld levélnyelűt sikerült beszerezni, akkor várhatod, hogy az bepiruljon...:D Mert jártam már én is így. Piros levélnyelűnek kapott mag, valójában zöld volt.

2015. máj. 25. 20:27
 4/5 Pietrosol ***** válasza:
Azért a kérdésből gyanítható, hogy egy pirosodó levélnyelű fajtáról van szó, amelyet már szedni szeretne a kérdező.
2015. máj. 25. 20:40
 5/5 hell-ikon ***** válasza:
Lehet. Pont azért írtam le azt, hogy én hogyan jártam, mert amit kaptam magot, annak a levélnyele közvetlen tőnél volt valamelyest pirosnak sejthető, de a levélnyél maga soha nem pirosodott be. Akkor derült ki számomra is a "turpisság".
2015. máj. 26. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!