Kaptam egy kavicsvirágot, ami egy kis cserépben lett megvéve és átkell-e ültetnem? És ha igen, hogyan, mibe, meklora cserépbe?
Semmi képp sem kertben, talán rossz kategóriát választottam.
Aki tud, segítsen légyszi :)
Köszi elöre is.
oh köszi szépen :)
és te hogy locsolod?
én azt olvastam, hogy novembertöl februárig alig, májustól szeptemberig hetente bô vízzel.
elôre is köszi a választ :)
êrtem, ismét köszönöm.
na és az mennyire igaz, hogy a növénykénket magát nem érheti víz, csak a földet?
valahol azt találtam, hogy nem szabad, hogy a növényre víz menjen.
talán ezt a tûzô nyári napsütésben tudnám helyeselni.
igazad lehet!!
köszi :)
én is elsôre hülyeségnek tartottam. :)
Azért ne menjen víz a növényre, mert csúnya vízkőfoltos lehet a felszíne, vagy a nagyon klóros víz se tesz neki jót. De hát amúgy is alulról kell öntözni a pozsgásokat, mitől menne víz a növénytestre.
Annyi vizet önts a táljába, amit felvesz a föld, tocsogjon benne. (Utána egy óra múlva a maradékot öntsd le.) A pozsgások gyökérnyomása kicsi, a kevés vizet nem nagyon tudják hasznosítani. Mivel ahol élnek, ott évente esetleg csak pár eső van, de akkor rengeteg.
Azután viszont a talajnak csontszárazra kell száradni a következő öntözésig. Ezért kell a kicsi cserép, hogy ez gyorsan megtörténjen. És ezért nem is szokás 2 hétnél gyakrabban öntözni még nagy kánikulában sem. (A kaktuszokat meg még ritkábban.)
Télen 5 fokon tartva egyáltalán nem kell öntözni, 10-15 fok között meg havonta egy kicsit nedvesíteni, akkor a pára is elég a gyökereknek. 15 fok fölött meg nem teleltetjük...
Köszönöm :)
Én heti locsolást olvastam, de ha 2 hetet írsz, gondolom van benne jjócskán tapasztalatod.
Szóval így csinálom, hálás vagyok mindkettôtöknek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!