Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaptam egy kavicsvirágot, ami...

Kaptam egy kavicsvirágot, ami egy kis cserépben lett megvéve és átkell-e ültetnem? És ha igen, hogyan, mibe, meklora cserépbe?

Figyelt kérdés

Semmi képp sem kertben, talán rossz kategóriát választottam.

Aki tud, segítsen légyszi :)

Köszi elöre is.

2015. máj. 9. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha 1 db kavics van a cserépben akkor nem muszáj átültetni, én pl. akkor ültetem át nagyobb cserépbe amikor 5-6 db van a pici cserépben és már tényleg alig fér el, egyébként 3-4 évente ajánlott átültetni egy picivel nagyobb cserépbe, boltokban kapható kaktuszföld tökéletes neki.
2015. máj. 9. 19:46
 2/8 A kérdező kommentje:

oh köszi szépen :)

és te hogy locsolod?

én azt olvastam, hogy novembertöl februárig alig, májustól szeptemberig hetente bô vízzel.

elôre is köszi a választ :)

2015. máj. 9. 21:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Én minden kaktuszomat 7-10 naponta locsolom,pangó vizet soha sem hagyok,télen csak pár cseppet kap ha nagyon szárad, a kavicsvirág picit talán vízigényesebb mint más pozsgás tehát kicsit több vizet kap.
2015. máj. 9. 21:30
 4/8 A kérdező kommentje:

êrtem, ismét köszönöm.

na és az mennyire igaz, hogy a növénykénket magát nem érheti víz, csak a földet?

valahol azt találtam, hogy nem szabad, hogy a növényre víz menjen.

talán ezt a tûzô nyári napsütésben tudnám helyeselni.

2015. máj. 9. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
teszek ki kaktuszt a szabadban is lassan 4 éve,10 fajtát kb., éri eső,a locsoló rendszer is, stb. 40 fokban is, semmi bajuk,én személy szerint mindig is hülyeségnek tartottam ezt minden növényre nézve, jó pár betegség előfordulhat a nedves felületen megtapadó gombaspóra miatt...mást eddig nem tapasztaltam.
2015. máj. 9. 21:44
 6/8 A kérdező kommentje:

igazad lehet!!

köszi :)

én is elsôre hülyeségnek tartottam. :)

2015. máj. 10. 09:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne menjen víz a növényre, mert csúnya vízkőfoltos lehet a felszíne, vagy a nagyon klóros víz se tesz neki jót. De hát amúgy is alulról kell öntözni a pozsgásokat, mitől menne víz a növénytestre.

Annyi vizet önts a táljába, amit felvesz a föld, tocsogjon benne. (Utána egy óra múlva a maradékot öntsd le.) A pozsgások gyökérnyomása kicsi, a kevés vizet nem nagyon tudják hasznosítani. Mivel ahol élnek, ott évente esetleg csak pár eső van, de akkor rengeteg.

Azután viszont a talajnak csontszárazra kell száradni a következő öntözésig. Ezért kell a kicsi cserép, hogy ez gyorsan megtörténjen. És ezért nem is szokás 2 hétnél gyakrabban öntözni még nagy kánikulában sem. (A kaktuszokat meg még ritkábban.)

Télen 5 fokon tartva egyáltalán nem kell öntözni, 10-15 fok között meg havonta egy kicsit nedvesíteni, akkor a pára is elég a gyökereknek. 15 fok fölött meg nem teleltetjük...

2015. máj. 10. 17:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Én heti locsolást olvastam, de ha 2 hetet írsz, gondolom van benne jjócskán tapasztalatod.

Szóval így csinálom, hálás vagyok mindkettôtöknek! :)

2015. máj. 12. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!