Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel permetezzek-ezek közül?...

Mivel permetezzek-ezek közül? Almafákat.

Figyelt kérdés

Nagyapámtól örökölt kiskert. Nem igazán értek hozzá,-igaz Tata sokat magyarázott anno. Annyit tudok,hogy most kellene almamoly ellen permetezni,és lisztharmatosak az almafák ágvégei.

Gugliztam is...

Ami van itthon,ampullás Chinetrin,az-úgy olvastam,jó lesz az almamolyra,DE mi legyen a lisztharmattal?

--Van kékkő,(mész is)-csináljak bordói lét?

--van Thiovit jet

--van SYSTHANE DUPLO

melyiket válasszam...és kell-e bele pár csepp tapadásfokozó,azt is találtam?

2015. máj. 9. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
SYSTHANE DUPLO az jó lisztharmatra, keverni kell tehát a Chinetrinnel egy oldatot, persze az adagolást be kell tartani, keverési próbát is lehet végezni biztosan keverhető-e a kettő, végül lehet beletenni tapadásfokozót is,(amennyit ír a használati utasítás).
2015. máj. 9. 15:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Keverési próba..az mi,és hogy kell? Honnan tudom,hogy keverhető...vagy nem?
2015. máj. 9. 15:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Rá van írva a használatira is hogy mivel nem keverhető egyébként, keverési próba hogy pl. 2dl vízbe teszel két-két cseppet mindkettőből, ha kicsapódik,leülepszik akkor biztosan nem keverhető, ha látod hogy simán vegyül,nincs kicsapódás akkor biztosan keverhető. Én pl. nem szoktam végezni mert a használati utasítása alapján következtetni lehet hogy keverhető-e vagy nem.
2015. máj. 9. 15:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Jól van leírva az első válaszban.

Systhane-t csak akkor használj, ha látsz lisztharmatot.

Az almamoly ellen viszont, főleg, ha nem volt permetezve az elmúlt években, rendszeresen kell szórni. Ezeknek általában 3 nemzedékük van évente (változó), és a nemzedékek egymásba érnek. Tavaly május elejétől július elejéig 4 alkalommal tettem ki nekik ragasztós csapdát, mindig napok alatt lett fogás, pedig ez csak 2 nemzedéket fogott át.

Vegyél más rovarölőt is, és mindig egymás után 2x permetezz ugyanazzal, úgy 2 hetente. Ha idén rendesen kezeled, akkor a számuk már annyira lecsökken, hogy jövőre már lazábban lehet venni, egyébként viszont ősszel előfordulhat, hogy 95 %-ban kukacosak lesznek az almáid.

Én úgy szoktam, hogy év elején felszívódót használok, később átváltok kontakt szerre, hogy ne sok mérget egyek majd meg, a harmadik nemzedék ellen meg már nem is védekezek, mert a számuk már annyira lecsökkent, hogy ami mégis kukacos lesz, az megy a cefrébe, és még így is marad pár mázsa egészséges.

Rezet virágnyílás előttig szabad, utána pedig pingponglabda méret után, ha még esetleg szükséges valami miatt.

2015. máj. 10. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!