Mivel permetezzek-ezek közül? Almafákat.
Nagyapámtól örökölt kiskert. Nem igazán értek hozzá,-igaz Tata sokat magyarázott anno. Annyit tudok,hogy most kellene almamoly ellen permetezni,és lisztharmatosak az almafák ágvégei.
Gugliztam is...
Ami van itthon,ampullás Chinetrin,az-úgy olvastam,jó lesz az almamolyra,DE mi legyen a lisztharmattal?
--Van kékkő,(mész is)-csináljak bordói lét?
--van Thiovit jet
--van SYSTHANE DUPLO
melyiket válasszam...és kell-e bele pár csepp tapadásfokozó,azt is találtam?
Jól van leírva az első válaszban.
Systhane-t csak akkor használj, ha látsz lisztharmatot.
Az almamoly ellen viszont, főleg, ha nem volt permetezve az elmúlt években, rendszeresen kell szórni. Ezeknek általában 3 nemzedékük van évente (változó), és a nemzedékek egymásba érnek. Tavaly május elejétől július elejéig 4 alkalommal tettem ki nekik ragasztós csapdát, mindig napok alatt lett fogás, pedig ez csak 2 nemzedéket fogott át.
Vegyél más rovarölőt is, és mindig egymás után 2x permetezz ugyanazzal, úgy 2 hetente. Ha idén rendesen kezeled, akkor a számuk már annyira lecsökken, hogy jövőre már lazábban lehet venni, egyébként viszont ősszel előfordulhat, hogy 95 %-ban kukacosak lesznek az almáid.
Én úgy szoktam, hogy év elején felszívódót használok, később átváltok kontakt szerre, hogy ne sok mérget egyek majd meg, a harmadik nemzedék ellen meg már nem is védekezek, mert a számuk már annyira lecsökkent, hogy ami mégis kukacos lesz, az megy a cefrébe, és még így is marad pár mázsa egészséges.
Rezet virágnyílás előttig szabad, utána pedig pingponglabda méret után, ha még esetleg szükséges valami miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!