Kezdőoldal » Otthon » Kert » Veteményesenk emeltágyást hogyan?

Veteményesenk emeltágyást hogyan?

Figyelt kérdés

Évek óta kínlodok a sárga homok feljavitásán (trágya, feketeföld belekeverve...), nagyon gyengén működik a konyhakertem. Most eldöntöttem, hozatok termőföldet, sikerül 3000.-/m3 áron szereznem, ebből veszek 10m3-t, amiből kb. 30cm magas réteget tudok csinálni az adott területen, plusz még komposztot és tyúktrágyát is kapok. Nincs kedvem kiásni ezt a területet, plusz még el is kellene vitetnem, ezért inkább az emelt ágyás mellett döntöttem (a keret vesszőből már félig kész is).

Ellenben rettentően gyomos a terület, amire teriteni szeretném a földet. Mit kell vele tennem? Ássam fel és forgassam a gyomnövényeket a földbe, mielőtt elterítem? Gyomírtozzam? Vagy simán ráhordhatom, és majd elpusztul alatta? A legvégén szalmával szeretném beteriteni a tetejét, hogy ne gyomosodjon, valamint védje a tűző naptól, kiszáradástól. Csak palántát tervezek még az idén.

2015. máj. 6. 00:12
 1/1 anonim ***** válasza:
A gyomoktól függ, hogy mit kell velük tenni. Pl. gyepfű, tyúkhúr, egyéb egynyári gyomok maradhatnak, elég rájuk hordani az új termőréteget. De tarack, lósóska, ilyesmi képes átjönni az új rétegen és tovább gyomosítani. Ezek ellen gyomirtózni kell(ett volna, mert így már június előtt nem tudsz palántázni, akkor meg már minek).
2015. máj. 7. 14:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!