Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fák/cserjék illenének...

Milyen fák/cserjék illenének ebbe a kertbe?

Figyelt kérdés

Erdőszéli, vízközeli nyaralónkhoz szeretnék ültetni az ősszel néhány cserjét és fát. A talaj homokos, a víz nagyon közel van. Csak is olyan fajokat szeretnék ültetni amik őshonosak. Van már Akác, Dió, néhány gyümölcsfa,Galagonya, Kökény, Tiszafa(törpe), Nyárfa, Fűzfa, Fekete ribiszke, Szeder és Som.

Még szeretnék néhány törpefenyőt és valami nagyobb cserjét v. fát. Ezt szeretném ha ajánlanátok. Kösz előre is!

2015. máj. 3. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Az orgonát nem hagynám ki. Imádom. És az aranyesőt sem.
2015. máj. 3. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Feketeberkenye.

Homoktövis.

Szelídgesztenye

Vadkörte

Közönséges boróka

Borbolya

Mogyoró

Bodza

De még lehetne sorolni.

Próbáltam olyat írni aminek "haszna" is van.

2015. máj. 3. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Én fügét ültetnék, de nem tudom őshonos-e, a mandulafa viszont egész biztosan az és nagyon egészséges, csak abból meg többet érdemes ültetni, hogy több termés legyen, mert egymást porozzák, amúgy kimondottan szereti a homokos talajt.
2015. máj. 3. 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:
A Fekete berkenye jó ötlet bár úgy tudom elég igényes.
2015. máj. 9. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem igazán igényes, a savanyú talajt szereti. Én ültetéskor tettem alá egy nagy adag fenyőtüskét és egy zsáknyi savanyú földet. Tavasszal fellazítom a környezetét és megszórom savanyú földdel. Idén fog először teremni.
2015. máj. 10. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!