Hol lehet dohány magot venni?
Figyelt kérdés
Szeretnék saját felhasználásra de nem tudom hol szerezzem be!2015. máj. 1. 16:48
1/4 anonim válasza:
Sehol, mert tilos termelni engedély nélkül.
2/4 A kérdező kommentje:
És ha megvan már hozzá az engedély akkor hol?
2015. máj. 2. 08:01
3/4 anonim válasza:
A dohánynövényt nevelni, termeszteni otthoni körülmények között lehet. Ez nem törvénybe ütköző! Egészen addig legális, míg a leveleiből elszívásra alkalmas áru nem készül. Tehát, ha felfűzöd, kiszárítod és aprítod, tehát sodorható állapotú vágott dohány készítesz, akkor az már adóköteles, akkor is, ha saját célra szánjuk, és pláne ha eladásra kínálod. Viszont régen a dohány levet használták permetezésre különböző kártevők ellen. Nekem van ismerősöm, aki a mai napig azzal permetez pl. tetvek ellen.
4/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Megfeledkeztem a kérdés lényegéről. Beírod google-ba "eladó dohánymag", akkor láthatod, hogy vaterán és egyéb helyeken árulják.
Pl. [link]
De már el vagy késve vele. Most már inkább palánta kellene. Olyan helyeken ahol még mindig termelnek tudsz venni palántát is. Felénk gyerekkoromban sokan termelték. Én is gyerekként mentem anyámmal amikor kapálták, törték, fűzték a dohányleveleket. Sajnos a falunkban már teljesen megszűnt a termelés, mert valamiért senki nem kapott engedélyt a termelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!