Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért pusztult ki a sárgabarac...

Miért pusztult ki a sárgabarackfám?

Figyelt kérdés

Tavaly még roskadozott a gyümölcstől, semmi jele nem volt, hogy beteg lenne. Leszámítva néhány kisebb száraz gallyak, de ez utóbbi más fáknál is előfordul.

Idén volt rajta néhány virágkezdemény, de már ki se nyíltak, levelet egyáltalán nem látni rajta. Olyan, mintha kiszáradt volna az egész.

Mi okozhatta vajon?

2015. ápr. 28. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:

A sárgabarack fa nagyon érzékeny:

- ha túl száraz talajon van, azt sem szereti

- ha a gyökere túl sok vizet kap, akkor is "úgy tesz", mintha kiszáradt volna = lehet, hogy télen sok csapadék volt felétek

- ha olyan helyen van, ahol a hideg légáramlat (északi szél, stb.) útjában = huzatban van, akkor az a fa is előbb-utóbb kihal

2015. ápr. 28. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Valószínű sárgabarack gutaütés. Olvass utána.
2015. ápr. 28. 10:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Gutaütés? Hát ez szomorú.

És ilyenkor már vége, kampec, vagy jövőre még zöldellhet?

Esetleg ha lefűrészelném törzsben, akkor hozna életképes, termő, új lombot?

2015. ápr. 28. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy csak a törzset hagyod hátha ki hajt. Nekem kissebb fámon egyik ága kezdett sorvadni azt olvastam ilyenkor gyorsan le kell vágni. Ezt tettem a fa meg maradt a többi részen épen maradt
2015. ápr. 28. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
A törzs kérge alá megy valami hernyó, nem tudom, csak azt, hogy nekünk régen attól pusztultak, megkapargattuk a kérget és alatta lehetett látni, hogy szétrágta a fát, fűrészpor volt alatta. Farontó lepke hernyója, vagy más hasonló hernyó.
2015. ápr. 28. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Áhhh! Az már sose lesz rendes! Már vedd is ki,most már féláron adják a faiskolák a kis fákat,ültess egyet. Már ilyenkor kisebb eséllyel fogja meg,de 3~400 ft-ért egy próbát megér(nálunk most ennyi az összes fa a kertészetben).
2015. ápr. 28. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet gutaütés jellegű betegség az oka, de lehet a kevés mész a talajban. Vagy túl kötött a talaj.

Mindenesetre ne habozz, csatlakozom a hatoshoz, hogy új fát ültess, ebből már nem lesz jóltermő gyümölcsfa, hiába kínlódsz vele, csak az idő megy...

2015. ápr. 28. 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Itt osztom a tanácsokat aztán most nézem hogy a leg nagyobb fám ilyen fele ágát gyorsan ki vágtam.
2015. ápr. 28. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!