Ez miféle cseresznye lehet?
Üdv.
Horgászok mert nagy szenvedélyem a grillezett süllő,csuka (és egyéb) filé,illetve szenvedélyem a füstölt pisztráng (bár csukából és süllőből bár inkább csukából is fenséges).
Vittem volt szomszédainknak 7db füstölt pisztrángot a saját sózásúból.
Mire én pedig kaptam egy liter (kb 80 deka) fura cseresznyét,mi szerint világbajnok vele.
Ez a "fura" a következő volt:
- dió méretű ,1db húsa kb 3db maggal rendelkezővel ért fel ,egy darab kb 50-80 g volt nagyon nagy.
- nem is sötét vörös,hanem közel fekete volt.
- lédús,belül vérvörös,roppanós,de lédús és a lényeg : olyan finomat életemben nem ettem.
Tudom ez nem valami túl konkrét,de lényegében : dió méretű közel,szinte fekete volt,belül vérvörös,lédús,és hihetetlen zamatos édes.
Ez utalhat konkrét "fajra",vagy ez valami "végletekig" nemesített példány lehetett?
A cseresznyéhez nem tudok hozzászólni, de a füstölt csuka elkészítési módját leírhatnád! Szintén horgászom és szintén szoktam halat füstölni.
Köszi!
1# nem hiszem,mert annak rendes cseresznye magja volt,de nagyon hasonlít ez is,csak annyi különbség,hogy a fán rengeteg volt belőle ,mint a sima cseresznye csak kb 4x akkora,illetve a mag ami különbözik itt,viszont ez is nagyon jól néz ki.
3#kb 2-3x vastagabb a húsa a csukának mint a pisztrángnak.
Filézve szoktam ,ha nagyobb csuka van.
Kifilézem,és félbevágom ,amitől kb ott van ,mint a pisztráng,és grilles halrácsban teszem be a smerk-be (füstölő csövébe).
A kis csukákat 40 centi (méretkorlát,óvjuk azt ami egy nap még szép nagy lesz) körüli ~ 1.5 kilósak általában jók félbevágás nélkül is.
Sajna pisztrángot nem mindig sikerül.
Illetve ismerek olyan sporit aki szürke/afrikai harcsát füstöl,vörösbor fürdő után.
Mind igazi élményt,ízorgiát rendez,de a pisztráng mégis csak az igazi,illetve a magyar vizekben nem éppen gyakori "rokona" ,nagytesója a lazac.
Lényegében ezért is megéri svédeknél nyaralni,mert ott a nagy lazacokat októberben úgy fogják,mint nálunk a tükörpontyot.
1 vagyok.
Én amiről hallottam, hogy a legnagyobb cseresznye fajta az a Carmen! 28-30 mm. átmérőjű és 10-11 gramm. Mellesleg szabadalmaztatott fajta.
Ezért gondoltam a keresztezettre (cserikajszi), mert az a te általad leírt súlyt eléri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!