Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy ültessek borostyánt,...

Hogy ültessek borostyánt, hogy meg is maradjon?

Figyelt kérdés
Kerítésre akarom futtatni, szeretnék gyökereztetni. Már többször megpróbáltam, mindig tönkre ment. Szeretném, ha a menetét leírnátok, de csak akkor, ha neked sikerült. Köszi!

2015. ápr. 6. 14:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az indákat a földben nedvesen kell tartani .

Nálunk ez olyan ,mint vadkender,szabadulni sem lehet tőle .

2015. ápr. 6. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Amit előző váó írt: nedvesen kell tartani. Ha máshogy nem megy (pl. napsütötte, deli oldalon), akkor fóliával kell fedni a talajt a kiszáradás megakadályozására.
2015. ápr. 6. 15:10
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Hogy irtsam a borostyánt, hogy ne is maradjon?
2015. ápr. 6. 15:35
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, a borostyán az árnyékos, nedves, valamivel hűvösebb helyet szeretni. Tűző napon minden védelem nélkül nem fog megélni, maximum ha árnyékolsz neki.

Kerítésre inkább a vadszőlőt szokták ajánlani, az bárhol megél, remekül elvan homokosabb talajon, tűző napon is. És nagyon szép sűrűre megnő.

2015. ápr. 6. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:
3 as,fel kell tépni az indáit,illetve a levélzetét felszívódó gyomirtóval kell permetezgetni .A permetbe kell tenni tapadót is ,mert lepereg róla.
2015. ápr. 6. 16:36
 6/10 anonim ***** válasza:
#3 vok! Köszönöm #5! Csak az a baj, hogy a közelünkben sok van belöle és állandoan ujra "támad" a sok kis kikelö növény. Az egész kertet nem akarom lepermetezni, hogy mindent kiirtsak, de lehet, hogy az lesz a vége. Sajnálom az egyéb növényeket.
2015. ápr. 6. 19:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha hajtásokat vágok, milyen hosszúnak kell lenni? 20 cm-es darabokat vágtam, ahogy olvastam, és kb. 7-8cm mélyre ültettem beöntözve, iszapolva. Azt is olvastam, hogy így nem jó, ha futtatni akarom, mert így bokor lesz belőle. Érdemesebb úgy ültetni, hogy középen egy kb 50-60cm-es hajtástteszek a földbe és azt fóliázom le? Kell előtte vízbe tenni, ha igen, mennyi ideig? A gyökeresedést is megvárjam, vagy elég 1-2 napra vízbe tenni? Köszönöm szépen az eddigi válaszokat is.
2015. ápr. 7. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Én fóliasátorban dugványozom, és közel 100%-os az eredés.
2015. ápr. 7. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja, szóval nem ültetted, hanem dugványoztad.

Nem tudom, hol olvastad, hogy így kell, 7-8 cm-re ledugva, de azon az oldalon többet ne olvass el semmit, mert véletlenül még megjegyzed.

Vágsz olyan 20-25 cm-es darabokat, a felső két levél kivételével mindet lenyirkálod tőben. Ásóval leteszed őket úgy, hogy az alsó megmaradt levél csaképp, hogy kilógjon a földből. Jól beöntözöd (beiszapolod), és meg fog maradni, különösebb rendszeres öntözgetés nélkül is. A borostyánt nem könnyű kiirtani se.

2015. ápr. 7. 16:06
 10/10 martetta válasza:
Szia! Én behoztam, csak kísérleteztem. Kb 15 cm-es darabot hoztam be, az alsó leveleket lecsíptem és virágföldbe tettem, a radiátor mellé a Földet kedvese tartottam és néhány hét alatt meggyokeresedett.
2015. nov. 29. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!