Kezdőoldal » Otthon » Kert » Valaki nevel Echinocactus...

Valaki nevel Echinocactus grusoniit, és meg akarja mutatni, hogy hogy néz ki?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egyet,azt mondták kb.8 éves,és amíg szép gömb formája lesz várhatok jó 50 évet...

#Echinocactus
2015. ápr. 1. 08:48
1 2
 11/15 hell-ikon ***** válasza:

Kedves kérdező, jól mondja az előttem szóló, nyárára nyugodtan kiteheted, amint a fagyveszélyek elmúlnak. Illetve napközbenre már most is, ahogy írtam fentebb, de éjszakára még ne hagyd kint.

Arra vigyázz, hogy fokozatosan szoktasd közvetlen naphoz, nehogy véletlen megégjen.

2015. ápr. 3. 19:34
 12/15 A kérdező kommentje:

Ok,kösz.De vajon ahol természetesen előfordulnak(Közép Mexikó) ott is télen hibernálbak.

2.Télen a lakásba kb 25 fok van.Ez túl meleg lenne neki?

3.nagyobb példányt csak akkor érdemes venni ,ha szerencsém van ezekkel a kicsikkel ,látom,hogy rendeseb fejlődik 1 évet?(jó drágák is ,30 cm átmérőjü ilyen10000 ft körül akarta nekem eladni egy illető

2015. ápr. 3. 20:33
 13/15 anonim ***** válasza:

1. Nyilván a melegebb részeken rövid időre állnak le, de a Sierra Madre hegységben 2000 m körül már beleférnek a mínuszok télen, akár -10-ig is, ott hosszabb időre.

2. 25 fok nagyon meleg neki. Még öntözés nélkül is meg fog nyúlni. Hosszú távon már a 15 fok is határeset.

3. Az nagyon olcsó volt, két éve mutatott fotót valaki, hogy egy szép, formás 40 cm-eset valami 50 vagy 60 E-ért vett. (Egy lavórban lakott a kaktusz, kb. harmada térfogatú földben, mint maga a kaktusztest.)

2015. ápr. 3. 21:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Na,(kedves utolsó),most,hogy jön a felmelegedés holnaputántól kiteszed őket?

Még eddig nem mertem,csak éjjelre levittem a pincébe ahol kb7 fok van,mert ha jól értettem,éjjel szeretik a lehülést(?).

Ő a legnagyobb példányod?+ az a kép,amelyet kuldtél egy megnyúlt kaktusszal egy grusonii volt?

Válaszodat elore is koszonom

2015. ápr. 7. 21:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Még várok a kihordással, mert ha bejön még egy lehűlés, akkor nem olyan egyszerű ennyit visszahurcolni.

Nem tudom, a napi mozgatást mennyire szeretik. Nincs valami fűtetlen, világos helyiséged? Ott az ablakban elvolna még pár hétig.

Grusoniiból ez az egy van, más fajokból természetesen van ennél nagyobb is.

A megnyúlt kaktusz a képen nem Echinocactus.

2015. ápr. 8. 06:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!