Milyen gyümölcsfa csemetét ajánlanátok kereszelő ajándéknak?
Figyelt kérdés
jövő hónap végén keresztanya leszek és gondoltam veszek ajándékba egy csemetét amit elültetünk és együtt nőhet a babával.2010. febr. 18. 11:44
1/9 anonim válasza:
Vegyél szomorú fűzt. Gyorsan nő, bár nem gyümölcs, és kicsi az esélye hogy nem marad meg.
2/9 anonim válasza:
Diófa. Hosszú távú, masszív, jelképezheti a stabilitást is.
3/9 anonim válasza:
Én inkább valamilyen, gyerekek által kedveltebbet választanék, aminek a gyümölcse is kedvedlt és fel is lehet rá mászni...
Almát, cseresznyét.. Ha pici babaként van a keresztelő, akkor még jópár évig úgysem "értékeli.
Szerintem nem baj, ha olyan választasz, ami csak 4-5 év múlva terem.
4/9 anonim válasza:
Mindenképpen egyeztess a szülőkkel, gondolom, az ő kertjükben ültetnétek el a fát. Nem mindegy, hogy ők jobban örülnének-e egy gyümölcsfának, vagy inkább egy díszfának. Tudni kellene azt is, ogy mekkora hely jutna a fának a kertben. A dió és a fűz is nagyon szép, tartós, viszonylag igénytelen, de hatalmasra nő, nagy a helyigénye. Ha gyümölcsfát választotok, azt lehet kisebbre metszeni, jobban kordában tartható a növekedése, ellenben sok gondoskodást igényel (metszés, permetezések, öntözés, stb.) és sajnos előfordulhat, hogy kipusztul. Amikor én születtem (nagyon régen :=) ), a nagypapám ültetett egy kajszibarackfát. Együtt növekedtünk, aztán tinikoromban egyszercsak elpusztult, kiszáradt. Nagyapám még egy kertészt is hívott, az megnézte és a törzsbe befészkelve talált valamilyen kártevőket, azok ölték meg a fát. Borzasztó szomorú voltam: annyit mesélték, hogy az az én fám, hogy vele együtt kicsit én is meghaltam. Ezért én inkább egy díszfát vagy diót javasolnék.
5/9 anonim válasza:
Én is ezért javasoltam a diót. Illetve feltételeztem, hogy nem egy 6X6os előkertről van szó, ahova ültetni szeretnétek. Szerintem egy diófa sokáig elkíséri az embert.
6/9 anonim válasza:
Nálunk a diófa is meghalt. "Lyukas" lett a törzse aztán egy szeles napon ketté tört és beleborult a medencébe. Pedig csak 7 éves volt.
Szerintem kérdezd meg a szülőket, én nem örülnék, ha a bevonásom nélkül hoznának fát a kertembe. Ha meg magadnál tervezed növeszteni, az elég furcsa ajándék.
7/9 A kérdező kommentje:
meg van beszélve a szülőkkel. Nekik mindegy, hogy milyet veszek, mert ők úgyis akarnak majd még ültetni. Csak azért szeretnék gyümölcsfát, hogy majd haszna is legyen.
2010. febr. 19. 07:59
8/9 anonim válasza:
Mi az unokám születésekor ültettünk egy cseresznyefát a fű közepébe. Alatta tanyázunk a nyári melegben immáron 10 éve.
9/9 anonim válasza:
Ha van hely, én is a cseresznyét javaslom, mert stramm növény,és nem elhanyagolható, hogy a nagyon védett szarvasbogár a gyümölcsfák közül csak a cseresznyét szereti.Ismerek egy öreg cseresznyefát, aki körül minden évben tavasszal legalább 30 szarvasbogár hemzseg és szaporodik. Nagyon szeretem nézegetni, és fotózni őket.Megtiszteltetésnek érzem, hogy tudom a titkos helyüket, és a titkos randik időpontját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!