Kezdőoldal » Otthon » Kert » Birsalmát milyen alanyra...

Birsalmát milyen alanyra lehet oltani?

Figyelt kérdés
a hasítékolásos módszerrel szeretnék birsalmát oltani, de nem tudom, hogy milyen alanyra lehet, pl: körte megfelelő alany?

2015. márc. 28. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Birsalmára szokták. :)

Nem tudsz szerezni sarjat valahonnan? Jól sarjadzik, én is nem győzöm kiásni.

Amúgy vadkörtére is lehet.

2015. márc. 28. 18:50
 2/5 A kérdező kommentje:
sarjat sajnos nem tudok,viszont szemzést és oltást tudnék, csak tudnom kéne, hogy milyen alanyra lehet birsen kívül
2015. márc. 28. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem sok mindenre, mert a birs az egyik leglassabban növő faféle. Ráadásul nehéz és tömör a fája, pár év után általában letörnek a más fára oltott birshajtások. Ezért szoktak inkább birset használni alanynak körtéhez, almához, a birset nem nagyon oltják rá semmire.

Viszont elég könnyen gyökeresedik, amit rá akarnál oltani valamilyen más fára, azt szúrd csak le a földbe és locsolgasd, jó eséllyel meg fog maradni.

2015. márc. 29. 14:06
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, akkor megpróbálom leszúrni a földbe
2015. márc. 29. 17:00
 5/5 anonim ***** válasza:

De ne úgy, hogy egy méter legyen a levegőben, mint egy jelzőkaró.

A földben legyen 30 cm, vagy amennyit sikerül leszúrni felásott földben, a föld felett meg 1 rügy.

Ahová a fát akarod, ott egymástól 30 cm-re szúrj le 2-3 db-ot. Ha több megmarad, akkor a legszebbet ott hagyod, nem veti vissza egy évvel az átültetés, a többit meg átrakhatod valahová.

Közép-Heves amúgy neked messze van? Mert nekem vannak birssarjaim, alanynak vagy csak úgy teremni.

2015. márc. 29. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!