Hóvirág mag ültetése mikor, hogyan?
Az mondjuk hülyeség, hogy ne takarjuk a magokat, mert fényre csíráznak. Akkor az életben nem fognak kikelni. (Lehet, hogy egyébként se, ha már tízéves magok.)
A fényre csírázó azt jelenti, hogy nagyon kevés földdel szabad takarni, és az áttetsző talajszemcséken átszűrődő fény kell nekik.
Én az ilyesmit úgy szoktam, hogy a felkapált földre szórom, aztán az ujjaim helyével megbirizgálom a felszínt, így legalábbis a magok egy része megfelelő mélységbe kerül, se nem túl mélyre, se nem túl sekélyre.
Ja és persze nem árt megjelölni a területet...
Jó lehet, csak nem szabad nagyon kiszáradnia. Ez elég nehéz dolog egy üres ládánál, mikor nem tudod, hogy megkezdődött-e már a csírázás, vagy elpusztultak a magoncok egy kiszáradás következtében...
Azt nem tudom, hogy milyen körülmények között, hány fokon kezdenek csírázni a magok, szerintem nem kizárt, hogy földbe kerülés, felázás után még egy hideghatás (átfagyás) is kell nekik a csírázáshoz. De ez csak ötlet, lehet, hogy nem kell.
Üdv!
Két év eltelt, vajon növekednek-e a hóvirágocskák?
Nekem ma érkezett meg a hóvirágmag, illetve tőzikét is vásároltam.
Kedves Kérdező, vajon van-e kedvező tapasztalata a magvetésről? Tényleg kell a hideghatás? Mert, ha igen, beteszem a magokat kis időre a mélyhűtőbe. Elvileg jövőre virágzik ki a két éve vetett hóvirág. Kikelt egyáltalán?
Nekem kedvező taopasztalatom van a kínaiakkal, kis liliomhagymákat vásároltam tavaly, és szépen, sorra kivirágoznak. Nagyon aranyosak. Igaz, másfélék, mint a képen, de hát kicsire nem adunk. Ugye, és a nagy meg nem számít!
A hideghatást a tél is megoldja ám! :)
Most el kell ültetni a szabadban, megjelölni, és várni tavaszig.
Edényben mindig rengeteg a rizikó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!