Kezdőoldal » Otthon » Kert » Enciánfát ki lehet már ültetni...

Enciánfát ki lehet már ültetni a szabadba?

Figyelt kérdés
Ha még nem, akkor mikor?
2015. márc. 16. 13:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Még -5-öt is mondanak, amit nem bírna.

Én a jövő héten akarom kirakni csak úgy edényestől (hogy szükség esetén vissza tudjam vinni), aztán április végén vagy május elején kiültetni, ha már nem várható fagy.

2015. márc. 18. 06:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Felénk már nem mondanak fagyot, sőt ha lehet hinni a 30 napos előrejelzésnek, akkor jövő hét végétől már éjszaka is 4-5 fok lesz. Későn vittem be, levél úgysincs rajta egy darab se,max az fagyna le. De soha nem lehet tudni, az igaz....
2015. márc. 18. 12:13
 3/3 anonim ***** válasza:

A levélért nem is lenne kár, de az ágakért már inkább...

Nem pont 0 fokon fagynak el, de nem sok fagyot bírnak.

A 7-10 napon túli előrejelzés beválása lehet vagy 55 %, vagyis alig több, mint fej vagy írás alapján eldönteni, hogy lesz-e fagy. Én úgy szoktam, hogy ha április 20-25 táján a hosszútávú előrejelzés sem mond 3-4 foknál hidegebbet, akkor ültetem ki a fagyveszélyes növényeket.

2015. márc. 18. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!