Kezdőoldal » Otthon » Kert » Drótkerítéshez milyen virágot...

Drótkerítéshez milyen virágot ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Az udvarunk hátsó részén drótkerítés található, ami nem túl esztétikus. Szeretnék valamilyen kúszó növényt ültetni, amivel gyorsan szép hatást érhetnék el. Sajnos amíg nem vettük meg a házat, pár évig üresen állt és nagyon elterjedt a komló, melyet rettentő nehezen irtottunk ki. Úgy néz ki mára már sikerült megszabadulnunk a nagy részétől. Már próbálkoztam futórózsával, de mindig füzögetnem kellett és három év alatt sem értem el vele szép eredményt, és mivel már van kisgyermekünk is és féltem, hogy megsérti magát, így tavaly kivágtuk.

2015. márc. 14. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hajnalka
2015. márc. 14. 18:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagy sötétzöld levelű borostyán. Hajnalka csak nyáron megoldás.
2015. márc. 15. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Télire is kell a takarás vagy elég nyárra?

- A japán lonc örökzöld, gyorsan fut. Hátránya, hogy terjed, kordában kell tartani, illetve ha nem metszi az ember rendszeresen, nem fog szépen kinézni. A termései mérgezőek (nem tudom mennyire pici a gyermeked és mennyire lenne hajlamos megkóstolni). [link]

- Clematis armandii, az örökzöld iszalag. [link] Saját tapasztalatom nincs vele. Az egészen biztosan hátrány, hogy kegyetlenül drága (6000Ft-ért láttam egy tövet).

- Egyéb clematisok: a többi lombhullató. Virágzásuk rendkívül látványos, fajtától függ hogy ismétel-e vagy egész nyáron nyílik. Meg hogy igényel-e metszést, és ah igen, mikor. A nagyon nemes fajták nyamvadtak tudnak lenni, az alapfajhoz közeliek kevésbé problémásak. Igénylik a tőtakarást: mulcs és valami kevésbé agresszív növényen a tövükhöz kötelező. Hátrány lehet még hogy ammóniaérzékeny növények: ha kutya, saját macska esetleg átmenő forgalom van, akkor kipisilhetik. Előnye, hogy viszonylag könnyen elérhető és millióegy variációban létezik és nem terjed magától.

- Hajnalkánk is van, elveti saját magát. Mi meg minden évben kiirtjuk a nagy részét. Tény, hogy a végeredmény nagyon szép és nagyon látványos. Előnye még, hogy ez a legolcsóbb, legkönnyebben beszerezhető.

2015. márc. 15. 08:12
 4/6 dkattila válasza:

Ezek mind kerítésre felfuttatható, szépen virágzó, egynyári virágok. A magokat elhullatja, többet nem kell ültetgetned, de összes is gyűjtheted a magokat és a következő évben már te variálhatod az ültetésnél a színeket.

PIROS IPOMOEA -csodálatos futónövény

KÉK Hajnalka

Asarina (futó oroszlánszáj)

Campsis radicans (Trombitafolyondár)/Ez utóbbi évelő/

Futó lilaakác /Ez is évelő/

Ezek nem örökzöldek, télen nem takarnak.

2015. márc. 16. 15:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Tűzbab. Kettős hasznosítású, gyönyörű virágjai vannak, és jóízű babot ad.
2015. márc. 16. 15:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Azt hiszem a clematiszt választjuk, találtam belőle jóval olcsóbbat.
2015. márc. 18. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!