Kezdőoldal » Otthon » Kert » Paprika ikertöves ültetési...

Paprika ikertöves ültetési mód hogyan működik pontosan?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy az ikertöves ültetési módnak az a lényege,hogy kettőből egy jó eséllyel megmarad vagy ha megmarad kettő akkor a gyengébbiket kiszedem,vagy olyankor mind a két növényt meg kell hagyni? Ha meghagyom mindkettőt akkor befolyásolja nagyon a termést/növekedést?

Fél füllel hallottam olyat,hogy sokan kettesével ültetik a paprikát/paradicsomot és hogy milyen jó is ez, csak az nem volt tiszta,hogy mindkettő tövet meghagyják -e vagy az egyiktől megszabadulnak?

2015. márc. 7. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Paprikánál (fűszer) alkalmazom az ikertöves ültetést. Mind a két tövet meghagyom - bőséges termést hoz mind két tő. Egyéb intenzív fajtákkal nem próbálkoztam - szerintem kicsibe próbáld ki. Paradicsomnál nem javaslom az ikertöves ültetést.
2015. márc. 7. 12:19
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2015. márc. 7. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ikertövön kb. másfélszerese terem, mint egy tövön. Plusz van biztosíték, ha az egyikkel lenne valami.

De étkezési paprikánál én ezt nem alkalmazom, szárazabb időben nem tud szerintem eléggé megnőni a termés.

2015. márc. 7. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Kiskertes termesztést csinálok és van kutam. Úgyhogy pár tővel kipróbálom idén. Ugyan azon a területen 1,5x -es termés jól hangzana.
2015. márc. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!